tirsdag 20. juli 2010

Første tur med Jerkbait

19.07.2010
I dag var vi en tur på Skittfiske i Sandefjord for å kjøpe litt fiskeutstyr. Hovedmålet var en Ambassadeur Predator, men det ble en god del annet utstyr også. I og med at Jerkbaitstengene vi har bestilt fra Sverige er noe forsinket, handlet vi også et komplett Jerkbaitsett.

Ole hadde tidligere handlet inn en Gjedde-DVD fra Sverige, og i kveld var det tid for å se på den. DVD'en handlet om en utrolig Jerkbait tur i den svenske skjærgården hvor de landet 22 gjedder over 10kg i løpet av en helg!! Da DVD'en var ferdig, hadde vi så utrolig gjeddefeber at vi måtte ta en liten tur i elva for å prøve noen kast med Jerkbaitutstyret.


Vi ankom plassen ca kl 22:00. Det var ikke akkurat optimalt gjeddevær - helt vindstille. Men målet med turen var kun å teste ut det nye utstyret. Vi stod og kastet fra brygga. Etter ca 15 min hugg det på Buster Jerken.. Det var tungt. Og etter en utrolig bra fight fikk vi gjedda inn til brygga. Men da oppstod problemet. Det var nesten 1 meter ned til vannet, og vi hadde hverken klepp eller håv. Det endte med at Ole la seg ned på brygga, mens jeg holdt fast i benet hans. (En lignende landing hadde vi på samme stedet i mars 1996, gjedde på 5100g) Ole tok gjellegrepet og løftet den sikkert på land. Vekt 7310g. Lengde 105cm. Dermed ble det ny gjedde på topp-10 listen vår.