søndag 13. juni 2010

Gjeddetur med nytt ekkolodd13.06.2010
Båten har blitt oppgradert med nytt ekkolodd og nye stangholdere. Selvsagt måtte vi da straks ut i elva for å teste det ut. Det hadde regnet litt på forhånd, men været ble bedre utover dagen. Lite vind og i underkant av 14 grader i vannet. Ekkoloddet er av typen Humminbird 718x med QuadraBeam svinger. Svingeren gjør det mulig å se 2 ganger dybden av vannet på loddet, samt at vi kan se hva som ligger på henholdsvis høyre og venstre side av båten. Dette viste seg å være veldig nyttig i forbindelse med de uttallige tømmerstokkene som står på bunnen av elva. Dermed kunne vi lett korrigere kurset litt, slik at wobblerne gikk klar.


Vi dorget noen runder, først med Westins Jätte i fargene tiger og firetiger, siden med Rapala Shad FT. Begge wobblerne dykker ned på ca 3,5-4 meter. Ved hjelp av ekkoloddet kunne vi uten problemer følge akkurat denne dybden. Første gjedda bet på rett ovenfor brua ca kl 20:30. Vekt 1600g. Kun noen minutter tidligere hadde vi hatt 2 hugg fra andre smågjedder som tydligvis var i bettet.

Rundt kl 22:00 bestemte vi oss for å bevege oss lengre oppover elva. Byttet da ut Rapala Shad i fargen FT med RH. Vi dorget flere turer forbi øya og nærmer kl 23:00 hugg det på en gjedde på Ole sin wobbler. Vekt 2000g. Først kl 23:40 hugg det på noe større, den gav ikke noe spesielt god kamp, og vi var nok litt overrasket over størrelsen da vi fikk den opp i båten. Vekt 4090g. Lengde 80cm. Ca kl 01:00 bet det på nok en gjedde, men denne var på størrelen med de vi fikk tidligere på kvelden. Gjedda valgt å slippe wobbleren rett ved siden av båten.

Det begynte å bli kjølig denne sommernatten og vi bestemte oss for å gi oss ca kl 02:00. Det var tross alt bare noen timer til vi skal stå opp og dra på jobb. Alt i alt var det en fin tur hvor vi fikk testet det nye ekkoloddet. Neste tur blir nok ikke om så lenge. Dessuten planlegger vi en tur til et annet vann snart. Der skal vi nok en gang prøve oss på nattmeite etter gjørsen.