mandag 28. juni 2010

Ny rekord på gjørs

25 - 27.06.2010
Det var tid for årets første tur for å meite Gjørs. Vi ankom vannet ca kl 17 fredag 25. juni. Vi hadde plukket opp nøkkel til porten på Statoil stasjonen. Ble litt slit å få båten ut på vannet, da det var enda en bom, ca 100 meter fra vannkanten. Men vi tok båten av hengeren og slepte den ut til strandkanten, for så å lesse den full av alt utstyr og kjøre ut til tryteknotten for å sette opp campen.Vi startet straks med å meite etter agnfisk med mais/mark på dupp. De tok heldigvis ikke så lang tid før første sørv lå i bøtta. Fisken var i bettet, og vi fikk raskt 10 - 12 sørv og flire. Da var det bare å hive i seg litt mat og kjøre ut til "Pinneplassen". Det var 18 grader i vannet og masse alger. Sikten var omtrent lik null. Vi kjørte ut til "Pinneplassen" og ankret opp på ca 4 meter og fisket på ca 6 meter. Ca kl 21 var alle snørene ute i vannet, totalt 6 stenger med glidebom og agnet med Sørv. Kl 22:20 napper det på bjøraen til Ole. Han lar senen gå litt, for så å sveive inn slakken og gi et solid tilslag. Det napper tungt i stangen. Dette er ikke noe småfisk. Gradvis får vi fisken nærmere båten, og etter noen skikkelige utras ser vi Gjørsen. Vi rigger opp den nyinnkjøpte karpehåven og får den sikkert ombord i båten. Ole jubler. Vi henger den raskt på vekten. Vekten stanser på 6414g. Ole jubler igjen. Ny topplassering på Gjørslisten. Gjørsen var 82cm og ble tatt på halv sørv.
Omtrent en halv time senere napper det på den ene stangen min. Den røsker raskt ut sene av haspelsnella. Jeg sveiver inn og gir raskt et par tilslag. Fisken sitter. Det blir en bra kamp med flere lange utras. Den lette haspelstangen får kjørt seg. Da den nærmer seg båten, drar den plutselig ut til siden. Jeg klare ikke å holde den igjen og fisken klarer å ta en runde rundt dreggtauet. Ole jobber febrilsk med å løsne sena, men må til slutt kappe dreggtauet. Plutselig dukker det opp en gjedde på motsatt side av båten. Det er selvsagt fisken som jeg har på som har klart å komme seg løs fra dreggen. Ole håver Gjedda sikkert. Vekten stopper på 4250g og ble tatt på hel sørv. Det ble ingen flere napp den kvelden og vi sveivet inn agnene kl 03 og dro tilbake til campen for å få litt søvn.


Dagen etter startet vi med å fiske mer agnfisk, og vi fylte raskt bøtta med 10 - 12 sørv, flire og abbor. Resten av dagen dorget vi rundt for å se om det var noe Gjørs å få på wobler. Vi startet med Viper på ca 5 meter, og gikk senere over til dyptgående Rapala Magnum på ca 6,5 meter. Vi fikk kun en liten propellfisk, en Gjørs på kanskje 500g. Det var helt vindstille og sola skinte sterkt. Det var ikke akkurat ideelle forhold. Vi bestemte oss derfor å sove noen timer til, slik at vi kunne være uthvilt til nattens fiske.

Rundt kl 19 var vi igjen på plass ved "Pinneplassen". Men denne gangen kastet vi dreggene på ca 6 meter, for så å fiske på ca 7 - 8 meter. I løpet av dagen hadde det begynt å blåse skikkelig, vinden kom fra sørvest og bølgene gjorde det vanskelig å holde båten i ro. Dessverre endret ikke forholdene seg særlig, og kvelden ble dårlig uten noe fisk i båten. (Vi har fisket under lignende forhold tidligere år og opplevd meget bra fiske). Kl 24 bestemte vi oss for å si oss fornøyde og kjørte tilbake til campen. Der så vi på bildene fra gårsdagen og den flotte Gjørsen til Ole før vi sovnet.

Oppsummert kan vi si at vi var veldig fornøyd med ny rekord på Gjørslisten, men hadde forventet oss noe bedre meite og flere Gjørs. Det skal sies at det er lenge siden vi har sett vannet så tett av alger og håper ikke dette resulterer i ny fiskedød.