tirsdag 3. august 2010

Abbortur i elva

02.08.2010
Etter flere gjeddeturer i elva, blant annet en bomtur i forferdelig regnvær og en tur med kun smågjedder, var det nå tid for å prøve abboren i den nedre delen av elva. Vi ankom elva ca kl 19:30 og begynte straks å dorge oppover. Det var fint vær, lett overskyet, behagelig temperatur og svak vind. Det var god sikt i vannet.

Vi dorget for det meste med grundtgående wobblere rett utenfor kanten (kanten går fra 1 meter dyp og rett ned til ca 4 - 5 meter). Det tok ikke lang tid før den første abboren hugg. Den var riktig nok ikke så veldig stor, ca 300g, men det var en fin start. Deretter gikk det slag i slag. Vi prøvde også en liten tur ut strømsøutløpet hvor vi også fikk et par abbor. Vannskillet mellom saltvann og ferskvann lå på ganske nøyaktig 4 meter. Det var mye aktivitet i elva.


Etter at solen hadde gått ned og det begynte å bli mørkere ble det ikke flere abbor denne dagen. Totalt ble det 11 abbor, hvor alle lå på rundt 3 - 400g. Ikke akkurat storabbor, men vi hadde en fin tur og gleder oss veldig til det blir kaldere i elva og de virkelig store abborene dukker opp på godplassen.