mandag 23. august 2010

Big Bandit - missing in action

22.08.2010
Høsten nærmer seg med små steg og temperaturen er lavere om natten nå. Elvetemperaturen har synket et par grader den siste uken og ligger nå i overkant av 17 grader. Det var tid for første jerktur med ny båt. Nok en gang falt valget på elva.

Kun etter noen få kast fikk vi kontakt med gjedde. Jeg kastet inn mot grunna og startet å sveive umiddelbart, men fikk på en stor klyse med gress - trodde jeg. Men det skulle vise seg å være en gjedde. Gjedda hang på uten tegn til liv, først når den nærmet seg båten skjønte den hva som foregikk. Vi anslo den raskt til ca 3kg, men etter et fantastisk hopp skjedde det som ikke skal skje. Sene røk, og gjedda stakk av med en Big Bandit i fargen Skitmorten.

Etter dette hadde vi kontakt med 2 andre smågjedder, men merket nok en gang ikke noe til de litt større. Begynner å bli en stund siden siste gjedde med litt størrelse nå.

Har snakket med grunneierforeningen i et vann og fått tillatelse til å sette ut egen båt, så da spørs det om det ikke blir en tur dit snart. Ellers ser vi fram til at høsten for alvor setter inn og temperaturen synker.