mandag 16. august 2010

Testing av X-Buster15.08.2010
Det har vært noen dager med skikkelig mye nedbør og elva ble ordentlig brun, men nå har den begynt å klarne en del og vi tok turen for å teste de nyinnkjøpte X-Busterne. Selv etter regnværet var det fortsatt ca 19 grader i elva. Det var høy vannføring og pent vær. Ikke akkurat ideelle gjeddeforhold.

Vi startet, som vanlig, i et velkjent område. Det hugg raskt på ei gjedde på X-Bustern i farge skitmorten. Det var ikke store gjedda med en vekt på 1500g. Etterhvert flyttet vi oss lengre opp i elva. Først fikk vi en gjedde på ca 2000g, derretter ble det et par hugg til, men ingen fler i båten.

Med andre ord ingen store gjedder, men så har vi konsentrert oss i det siste på å få til jerk teknikken ordentlig. Dette har medført at vi har stått og jerket på forholdsvis grunt vann (ca 3-4 meter). De virkelig store gjeddene oppholder seg noe dypere enn dette på denne tiden av året. Men utover kvelden er det god mulighet for å treffe på de større gjeddefruene, da de går litt høyere i vannlaget og også jakter inn mot grunnene.

Neste tur blir nok i splitter ny båt. Vi har forsket litt og kommet fram til et bedre alternativ når det gjelder båt. Vi er rett og slett avhengige av å ha en lettere båt, men ikke mindre, slik at vi kan komme til de vann som ikke er så lett tilgjengelige. Dermed falt valget på en aluminiumsbåt.