mandag 6. september 2010

Dagstur

05.09.2010
Det er en god stund siden sist vi var på dette vannet, vi har stort sett kun vært der i forbindelse med laueleiken i månedsskifte mai/juni, og har da fisket fra land. Det er ikke så lett å sette ut egen båt i vannet, men skal du ut med båt er det nok enklest å sette den ut ved pumpestasjonen. Porten er stort sett åpen på hverdager. Bakken ned til vannet er bratt, så det er tungt å bære båt og utstyr. Vi har lagd en liten tralle til båten og klarer dermed å frakte den forholdsvis greit ned til vannet. Fiskekort får du kjøpt på SMS ved vannet.


Vi ankom vannet ca kl 07.30 og hadde hele dagen forran oss. Den første timen brukte vi på en dorgetur rundt vannet med Westins Jätte på ca 4,5 meter. Vi så flere områder med store ansamlinger av både byttefisk og gjedder som vi merket oss. Det ble ingen gjedder på dorgeturen. Etter dette satt vi på Jeff Boggs Big Boy (softbait) for å fiske en del dypere. Gummien slapp vi ned på ca 8 - 9 meter hvor vi så flere gjedder på ekkoloddet. Foruten et par napp merket vi ikke så mye på dypet.

Været var absolutt ikke med oss på denne turen, omtrent helt vindstille, skyfri himmel og skikkelig sommervarme. Temperaturen i vannet lå på ca 16 grader. Pga det dårlige gjeddeværet bestemte vi oss for å prøve å jerke litt etter smågjedda i sivet, men heller ikke der ga det noen resultater. Vi dorget også noen runder på ca 7 - 8 meter, men gjedda var ikke særlig bitevillig.Etterhvert som solen gikk lavere og lavere mot horisonten, forflyttet vi oss til vassbotn for å se om det var noen gjedder som jaget etter småfisken på 1 - 3 meter.

Det var mye aktivitet i vannet og vi hørte og så flere store plask fra gjedder som forsynte seg av sørven. Vi satte derfor på Big Banditt Shallow i naturtro farger. Slik fisket vi resten av kvelden til ca kl 21.00. Vi hadde flere angrep fra gjeddene, noen satt og noen slapp. Utrolig spennende fiske hvor angrepene fra gjeddene var voldsomme, gjerne helt inne ved båten. Den største veide 5510g og var ny pb for Ole på jerkbait. Gjedda tok agnet brutalt i overflaten.