lørdag 11. september 2010

Første tur til nytt vann

10.09.2010
Vi har lenge ønsket å prøve gjedda i dette vannet, og nå var tiden kommet. Det har blitt noen turer til vannet for å se på mulighetene for å sette ut båt. Det er ikke så lett, men vi har funnet et par steder det går forholdsvis greit.

Det var overskyet og ca 15 grader, både i lufta og i vannet. Omtrent vindstille. De første timene dorget vi med Westins jätte. Det ble kun en gjedde på dorg. Gjedda hugg på i bukta. Det var ikke store gjedda med en vekt på ca 1500g, men det var tross alt vår første gjedde i dette vannet. Etter dette beveget vi oss inn i en annen bukt hvor vi la merke til noen gjedder som jaget på grunna. Vi satt på Big Banditt Shallow og jerket i området. Det tok ikke lang tid så startet en huggperiode. Totalt fikk vi opp 3 gjedder og hadde flere voldsomme angrep i overflaten. Ingen av gjeddene var noe størrelse på, noe man heller ikke kan forvente på grunna på denne årstiden. Men uansett var det et spennende og morsomt fiske.


Målet vårt denne kvelden var å bli litt kjent i vannet og vurdere om vi skal satse videre her. Vi  kan vel si at vi begge ble positivt overrasket over hvor spennende dette vannet er med flere bukter, odder, grunner og viker. Og vi ser spesielt fram til våren og gytetiden på grunna. Dette er absolutt et vann vi kommer til å tilbringe mer tid i. Dessuten kommer vi også til å ta noen turer hit utelukkende for å fiske storabbor.