søndag 19. september 2010

Gjedde på gummi...

19.09.2010
Første tur til dette vannet gav mersmak. Vi ankom vannet tidlig om morgenen, det var 3 grader i luften og i underkant av 14 grader i vannet. Det hadde så vidt begynt å bli lyst. Værmeldingen sa et det skulle bli fint vær og minimalt med vind, noe som stemte ganske bra.


Vi startet med å jerke på ca 2 - 4 meter, men dette gav ikke noen gode resultater, kun noen smågjedder. Planen videre denne dagen var å fiske dypere. Valget falt da på gummi, eller softbait som det også kalles. Vi fisket på flere interessante bratte kanter. Det tok litt tid før vi fikk nærkontakt. Første som prøvde seg på Big Boy'en var en gjedde på rundt 3kg. Den angrep helt inne ved båten. Men på tross av to voldsomme angrep, satt den ikke. Den tok kun tak i halen på BB og ristet litt. Senere på samme plassen, en liten øy/skjær midt i vannet, hadde vi et napp nede på ca 8 meter, men denne ville heller ikke sitte.

Ole fikk den første gjedda på gummi i båten, den var ikke spesielt stor, men derimot ganske glupsk. Vi hadde bestemt oss for i gi oss ca kl 14, da Ole skulle se på en fotballkamp og jeg skulle hjem til kona for å feire 1 års bryllupsdag. Litt over kl 13 hugg det på noe som var litt større. Den kjentes først ikke så veldig stor ut, men vi visste da ikke at gjedda var på vei rett opp mot båten. Det var ikke langt unna at gjedda hoppet rett opp i båten på egen hånd med hele BB i kjeften. Etter dette gav den en god kamp. Gjedda veide 4250g og hadde fine tegninger.

Dermed var nok en fin tur til vannet et faktum. Ingen store ennå, men de kommer..