tirsdag 28. september 2010

Høstgjedder i elva28.09.2010
Etter flere turer fisketurer til vann, var det nå tid for en tur til elva igjen. Vi hadde begge tatt oss fri fra jobben for å fiske etter høstgjedda.

Temperaturen i elva hadde nå sunket til 10-11 grader, med andre ord perfekt temperatur. I lufta var det ca  5-6 grader når vi satt oss i båten ca kl 08:30. Vi et stykke opp i elva, og etter kun noen få meter med dorging satt den første. Vekt ca 2500g. Like etterpå ble det dobbelhugg hvor den største veide 3500g, og noen få meter videre ble det nok et dobbelhugg for oss. Totalt 5 gjedder på ca 15minutter, - ikke verst start på dagen. Alle ble tatt på Westins Jätte.

Ett av to dobbelhugg denne dagen..
Etterhvert tok vi turen videre oppover elva. Her tok vi noen kast med jerkstengene. Ingen store, men 3 fine gjedder på jerk. Vi var da kommet opp i totalt 9 gjedder, men flere skulle det bli.

Senere på dagen dro vi litt lengre ned igjen og fikk noen mindre gjedder før det virkelig skulle bli storfisk på oss. Bjøraen spenner seg opp og vi er ikke i tvil om at dette er noe med pen størrelse. Vi anslår den raskt til å ligge mellom 9 og 10 kg. Etter en fin kamp lander Ole gjedda med gjellelokksgrepet. Gjedda er stor, og jubelen kan nok høres godt unna. Vekt 9450g og 110cm lang. Gjedda fikk selvfølgelig returnere til elva.

Dette ble en skikkelig fin tur i elva med totalt 13 gjedder. Høstgjedda var absolutt i bettet denne dagen.