lørdag 2. oktober 2010

Mye smått

02.10.2010
Med storgjedda i elva friskt i tankene, gledet vi oss til høstfiske. Vi startet å dorge ca kl 9, det var skikkelig "gjeddevær" med overskyet himmel, fin vind og 10,7 grader i vannet.


Vi dorget på 5 til 6 meter. Det tok ikke lang tid før første gjedda bet på Westins Jätte bak øya. Men, dette skulle bli en dag med mye smågjedder. Totalt fikk vi 21 gjedder hvorav 20 var på dorg og 1 på gummi. Største gjedde veide kun 4kg. Vi prøvde også å dorge noe dypere enn 5 meter, men ikke noe resultat. Heller ikke noe bra resultat på Jeff Boggs hvor vi fisket av flere bratte kanter ned mot ca 10 meter. Ofte er det jo slik at man får de store gjeddene når det napper lite, akkurat som om de små holder seg unna når de store er i nærheten. Men denne dagen virket det som om det var de små gjeddene som hersket fritt i vannet.


Alt i alt en veldig fin dag på vannet, men snittstørrelsen på gjedda var skuffende lav i dag. Neste tur går etter all sannsynlighet til elva. Mulig vi snart skal prøve storabboren, da det virkelig nærmer seg tida for det.