søndag 31. oktober 2010

Trege gjedder

31.10.2010
De to siste turene i elva har gitt bra uttelling, det var derfor ikke rart vi hadde visse forventninger til denne turen. Temperaturen i elva var på 5,9 grader.


Vi fisket kontinuerlig fra kl 8 om morgenen til kl 14 uten så mye som ett eneste napp. Men, slik kan dessverre elva være noen ganger. I og med at gjedda ikke var i bettet, tok vi turen ned til utløpet for å fiske abbor. Utrolig nok var heller ikke abboren særlig bitevillig i dag.

De siste timene før det ble mørkt ble brukt til et siste forsøk på å få gjedde i båten. Det hadde vært forholdsvis høy vannføring i elva tidligere på dagen, men nå hadde det sunket ca 30cm. Nå merket vi endelig litt liv i elva. Første gjedda var smellfeit (stein hard mage), tydelig at den akkurat hadde forsynt seg godt av småfisk. Riktig nok var ikke gjedda så stor, men greit nok i og med at det hadde vært helt dødt hele dagen. Det ble 2 gjedder til på oss før det ble mørkt.

Avhengig av temperaturen framover, så blir det forhåpentligvis en eller to turer til før isen forsegler årets sesong i elva.