søndag 27. mars 2011

Første gjedde i år27.03.2011
Det ble tid til en liten tur i elva i dag. Dessverre kunne ikke Ole Kristian bli med, så det ble solotur. I og med at dette skulle bli en kort tur, bestemte jeg meg for å kun dorge. Så jeg tok med meg den nyinnkjøpte Savage Gear stangen (MP Pro Trigger >150g) og boksen med Westins Jätte.

Jeg satte ut båten nederst i elva og kjørte oppstrøms. Observerte en del fisk på ekkoloddet, men fikk ikke kontakt. Dro derfor videre oppover i elva til et område som har levert bra tidligere. Temperaturen i elva lå på ca 1 grad, vannet var også lett farget, men sikten var faktisk ikke så ille. Hadde vel dorget i ca 1,5 time da jeg for første gang i år kjente gjedde i andre enden av snøret. Det var ikke store karen, men det var uansett et godt gjensyn med gjedda. Sånn er det gjerne, etter en lang vinter uten fisking, spiller det ikke så stor rolle hvor stor fisken er.. Vekt 3kg. I området så jeg flere store stimer med byttefisk.


Selv om den nye stanga ikke fikk kjørt seg på noen stor gjedde, kjente jeg at dette var en god gjeddestang. Stanga er lett, men har en kastevekt opp til 150g. 8 fot og rask aksjon. Perfekt til store gummibeter og store woblere. Anbefales.

Det ble ingen flere gjedder, men alt i alt var det deilig å kjenne fisk igjen og å få vært en tur ute på elva. Planen er at det allerede neste helg blir ny tur. Og da er det nok stor sannsynlighet for at også Ole får seg en fisketur..

Et lite tips hvis man er ute på fisketur alene i båten og man ønsker å ta bilde av drømmefisken: Manfrotto Magic Arm.. Dette er et kamerastativ som kan festes på omtrent alt. Perfekt til å feste på båtripa. Armen kan vris i alle retninger. Stativet er beregnet på speilreflekskamera, med andre ord et solid stativ som holder kameraet stødig. Maks vekt på kamera er 3kg. Stativet kan selvfølgelig også brukes til videokamera. Komplett stativ med Super Clamp koster rett i overkant av 1.000,-. Og det er det verdt om man skulle få drømmefisken uten å ha med seg noen til å ta bilde.. (bildet øverst er tatt med kameraet montert på Magic Arm)