søndag 3. april 2011

Endelig helg og fisketur..02.04.2011
Det er fortsatt kaldt i elva. Temperaturen ligger på ca 1 grad, så aktivitetsnivået til gjedda er nok ikke så veldig høyt. Det var ganske grått i dag, skyene lå lavt og lufttemperaturen lå på ca 8 grader. Vinden økte på utover dagen.

I dag ble det en del spinnfiske med gummi. Vi dregget opp ved dyprenna oppe i et bra område og fisket med Big Boy nede på ca 12 meter. Vi fisket den sakte inn langs bunnen. Fikk en liten snipe, men merket ikke noe mer i dyprenna i dag. Etter dette tok vi oss en liten pause og fikk i oss litt mat.

Vi fortsatte med å dorge langs bunnen nede på ca 5 - 6 meter. Etter ett par drag fikk vi endelig napp. Ole var i ferd med å sveive inn pga bunnapp, plutselig hugger det på noe. Opp kom en flott gjedde med buken stapp full av rogn. Gjedda gikk helt bananas og viklet seg inn i fortom og sene. Heldigvis skadet den seg ikke, og vi fikk satt den tilbake i den iskalde elva. Fornøyd svømte gjedda ned på dypet. Gjedda i elva er utrolig fin, alltid flotte tegninger og god kondisjon.

Det ble et par timer til med dorging, men merket ikke noe mer, så vi bestemte oss for å prøve lengre ned i elva. Dagen avsluttet vi lengre ned i elva. Det var mye byttefisk der og noen fine gjedder nede på bunnen, men vi klarte ikke å få kontakt med de. Dermed ble det ikke flere gjedder på oss denne dagen, men det er deilig å kjenne liv i elva.

Det er meldt gode temperaturer til uka, så det blir spennende å se hva dette gjør med gjedda og ikke minst hva dette gjør med isen på de gode gjeddevannene rundt omkring. F. eks så foregår isløsningen på et annet vanni nærheten rundt midten av april (under et normalår). Det er bare å smøre seg med tålmodighet, uansett er det ikke lenge til du kan lese om Team Predator på årets første tur til et gjeddevann..