mandag 18. april 2011

Vårtur i elva..

18.04.2011
Etter en forholdsvis resultatløs forrige tur, var det på tide å å gjøre et nytt forsøk, men denne gangen på hjemmebane. Vindstille og skinnende sol!! Ikke akkurat ideelle gjeddeforhold, men temperaturen er fortsatt lav i elva (ca 3 - 4 grader) så det er mulig gjedda kanskje syns det er godt med litt varm vårsol.

Det ble i all hovedsak dorging denne dagen, mye med Westins Jätte som vi har hatt gode resultater med tidliger i elva. Men gjedda skulle være vanskelig å få kontakt med i dag også.. Etter flere timer uten napp, hugger det endelig.. Først så virker det som om det er grei størrelse på den. Den holder seg nede helt til den kommer inn til båten (som regel et godt tegn, da de små gjerne går rett opp til overflaten). Men den har selvfølgelig klart å rulle seg godt inn i wobbler og fortom, slik at den ligger på tvers i vannet og gir litt mer enn normal motstand. Vekt ca 3kg..

Senere på dagen prøver jeg litt etter abboren i den nedre delen av elva, men abboren glimrer med sitt fravær.

En ting kan ihvertfall sies om denne dagen, og det er at det var en skikkelig varm dag. Har blitt skikkelig stekt i trynet etter å ha sittet så og si kontinuerlig i sola i to dager nå.

Det har blitt mye små gjedder i det siste, så nå er det snart på tide med noe større..