onsdag 4. mai 2011

Liten kveldstur

04.05.2011
Det ble tid til en kort kveldstur i elva. Båten var på elva ca kl 18:00. Temperaturen har nå steget til nærmere 8 grader i vannet, noe som tilsier at vi nærmer oss trivselstemperaturen til gjedda.

Jeg startet med å fiske i nedre delen for så å ta turen videre oppstrøms. Det var så og si vindstille, og man kunne tydelig se at det var mer aktivitet i overflaten med flere stimer av karpefisk. Gjedda derimot holdt seg på bunnen, og det var der jeg traff den i dag. Mens jeg dorget, rettet stangen seg plutselig opp og jeg gav tilslag. Jeg kjente med en gang at den ikke var kjempestor, men allikevel større enn de andre jeg har fått hittil i år. Da jeg fikk øye på den, ser jeg at det var en kort og feit gjedde. Gjedda veide 5.150g og ble tatt på Westins Jätte Golden Transparent.

Etter dette hadde jeg ett skikkelig hugg, men den glapp like raskt som den kom.

Avslutningsvis ble det tid til en liten dorgerunde lengre ned igjen, for så å vende snuten hjemover kl 21:00. Dermed var nok en fin tur i elva gjennomført.

Om ikke så lenge nå (nærmere bestemt 15.mai) åpner de for laksefiske lengre opp i elva. Det vil si at det endelig er lov å fiske gjedde der. Bare husk at man må betale fisketrygdavgift og kjøpe fiskekort selv om man bare skal fiske gjedde.. Vi har kun bruk for fiskekort i "grønn sone",  og et sesongkort kostet kr 600,- i fjor.