søndag 1. mai 2011

Nytt vann, nye muligheter..

01.05.2011
Ett av våres mål i år er å utforske et nytt vann, og denne helgen var det på tide å ta første tur. Alltid spennende med første turen til et nytt vann. Målet med turen var først og fremst å få en liten oversikt over vannet. Vannet er forholdsvis stor, sett i forhold til de andre vannene vi fisker i.

Temperaturen på de grunnere partiene lå på ca 10 grader, mens det varierte mellom 6 og 8 grader ellers i vannet. Sikten i vannet var meget god, bortsett fra i og utenfor gytevika. Turen startet med en dorgetur på 5 forhåndsvalgte plasser jeg hadde troen på (etter en kjapp titt på dybdekartet). Etter ca 15 min på det første strekket ble det napp. Gjedda var ikke stor, men det var min første gjedde i vannet. Vekt ca 3500g. Det ble totalt 3 gjedder på dorg, ingen store.

Senere tok jeg frem jerk-stanga og fisket av store deler av det grunne området (3 til 6 meter). Det var også to andre som jerket i det samme området. Jeg kunne ikke se at det ble noe på de, men det gjorde det heller ikke for meg. Utover dagen kom det noen få regnbyger, men de var kortvarige.

Jeg avsluttet dagen med Bigboy på kanten ned til dypet. Jeg så noen få store buer på ekkoloddet, men ingen lot seg lure i dag.

Alt i alt syns jeg det var en fin tur til dette vannet, og jeg gleder meg til å utforske vannet videre.