torsdag 2. juni 2011

Grønn sone

01.06.2011
Da har vi skaffet oss laksekort i grønn sone i elva. Du lurer sikkert på hvorfor? Jo, det er selvfølgelig for å fiske gjedde.. Det er nemlig slik at skal du fiske gjedde litt opp i elva, så må du betale fisketrygdavgift og kjøpe laksekort. Og dette er ikke pga av gjeddefisket, men på grunn av at du "kan risikere å få laks"- ble vi fortalt da vi tok kontakt med oppsynet i elva..

Nå skal du ikke være altfor bekymret for at du møter på oppsyn i elva, da det er flere år siden vi møtte på de sist. Før ble du omtrendt stoppet på båtrampen før du satt ut båten, men nå ser vi ikke noe til de. Uansett, nå har vi ihvertfall betalt for å fiske lovlig denne sesongen også, og det bør du også gjøre. Men en ting kan jeg si sikkert, og det er at vi ikke kommer til å røre laksen..

Det ble en kort kveldstur denne dagen. Vi var ute i elva litt over kl 19:00. Da vi hadde kommet litt opp i elva fikk vi den første gjedda. Ikke allverdens kamp, og heller ikke allverdens størrelse.. Litt lengre opp hadde vi flere tunge hugg, men det skulle være vanskelig å få de til å sitte i dag. Jerket en kortere periode og fikk en liten gjedde før vi fortsatte med å dorge til det ble mørkt (ca kl 23:00).

Det var helt klart mere aktivitet og hugg i timene før det ble mørkt, enn i det siste timene. Årsaken til dette er nok at det fortsatt er forholdsvis kaldt i elva med ca 10 grader. Først når vi kommer opp i rundt 15 grader tenker jeg vi kommer til å merke et høyere aktivitetsnivå utover kvelden. Nettopp dette kveldsfisket etter gjedda midtsommers har vi hatt god suksess med tidligere. Da har vi gjerne fisket helt fram til kl 01:00 - 02:00 om natten.

Neste tur blir i samme området, bare at vi starter litt tidigere på dagen. Dessuten er vi godt i gang med planleggingen for årets meitetur etter Gjørs.