søndag 10. juli 2011

Pelagisk dorging

10.07.2011
Vi har lenge hørt om pelagisk dorging etter gjedde, men ennå ikke prøvd det selv. Det var derfor på høy tid at vi også beveger oss ut på dypt vann. Og skal man bedrive pelagisk dorging er nok sommermånedene de beste.

Rundt kl 11 var båten på vannet. Denne dagene tok jeg kun med meg 2 dorgestenger og woblere, for hele dagen skulle brukes på dorging. Temperaturen i vannet var nå kommet helt opp til 18 grader og været var litt blandet med noen glimt av sol, men mest skyer og noen få regndrypp. Jeg startet med Westins Jätte på begge stengene og kun etter 15min stod det ene stangen i spenn. Gjedda kom greit inn til båten, den virket sliten - kanskje den hadde vondt i magen? For gjedda var skikkelig feit. Vekt 6.150g og min første gjedde på pelagisk dorging. Det er flere som melder om feite gjedder fra dette vannet. Morten Opsahl fikk også noen skikkelige feite gjedder for noen dager siden (Morten Opsahl´s fiskeverden)

Det var ikke bare meg ute på vannet i dag. Steinar Unnestad og Hjorten i kjent stil med fullrigget trollingbåt, Michael "Pikopath" Andersen, Hans Christer Fossen og et par av Pikewallis-gutta. Samtlige fisket i de frie vannmassene med stangparavan/planerboard. Dessverre var ikke gjedda ordentlig på hugget i dag, men det ble landet noen gjedder. De største lå på i overkant av 6 kg. Fellesnevneren var at de alle var unormalt feite for årstiden å være. Rundt kl 16 var det flere som gav opp da vinden ikke ville gi seg og bølgene begynte å bli litt vel store (ihvertfall for min båt).

Har innsett at vi må gå til anskaffelse av stangparavaner for å få fullt utbytte av det pelagiske fisket.

Det ligger fortsatt noen døde mort å flyter i vannet, vanskelig å si hva det kan skyldes. Får bare håpe det gir seg og at det ikke er noe mer alvorlig galt med vannet.