søndag 9. oktober 2011

Høstvær er gjeddevær..

09.10.2011
Høstfiske i elva har stort sett alltid vært bra. Dagen startet med 1 grad i luften og 10 grader i vannet. Det var overskyet, men oppholdsvær de 2 første timene, men så kom regnværet.

Jeg startet fiske i den nedre delen, og kun etter kort tid ble det gjedde på begge stengene samtidig. Ingen store, men alltid morsomt (og utfordrende når man er alene i båten) med dobbelhugg. Like etterpå hugg det igjen. Skikkelig bra start på dagen med 3 gjedder. Alle ble tatt på Butch 21cm, en wobbler jeg har blitt mer og mer glad i.

Turen gikk videre opp til et annet bra område. Her hugg det også med en gang. Og etter to greie gjedder, kom det et skikkelig hugg. Dessverre så mistet jeg den. Klokken nærmet seg 14:30 og jeg bestemte meg for å dra ned igjen til der jeg startet dagen for å fiske ett par timer til.

Elva leverte igjen, først en snipe, men så skulle det bli skikkelig motstand. Kjente med en gang at dette var noe større. Den hadde flere utras, og kjempet hele tiden dypt i vannet. Endelig skulle det bli noe med størrelse igjen i elva. Har vært en tragisk sesong i elva i år (mye pga unormalt mye vann i elva). Gjedda var skikkelig brei over ryggen og veide 8.150g.

Totalt ble det 7 gjedder. Det gjør ikke så mye at det regner så og si hele dagen, når det blir slike gjedder..