søndag 27. november 2011

Stort vann - store gjedder..

27.11.2011
Steinar og jeg har lenge planlagt en tur sammen til dette vannet, et vann jeg aldri har fisket i før. Heldigvis er Steinar godt kjent der. I utgangspunktet så det ikke så lyst ut med værmelding som viste sterk vind, men vi bestemte oss uansett for å ta en tur for å sjekke. Og det skulle vise seg å være en smart beslutning. Vi må nok ha funnet det eneste vannet denne dagen som det ikke blåste hardt. Forholdene var optimale. Nærmest vindstille, ca 5,5 grader i vannet og høstsol.

Kun etter 15-20 min med dorging med Bigboy hugg det bestemt på den ene stangen til Steinar. Han var ikke i tvil, dette var en fin gjedde. Han vet tross alt hva han snakker om, da han hittil i år har tatt 10 gjedder over 10kg. Og dette skulle bli nr 11.. Trygt i håven så vi hvor bred ryggen var, og helt ok kondisjon. Lengde 115cm og vekt 10.900g. Bedre start på dagen kunne vi ikke fått.

10 min senere var det min tur. Solen hadde akkurat dukket opp bak fjellene. Hugget kom, og gjedda svarte tungt nede i det klare vannet. Den var ikke riktig like stor som Steinar sin, men med sine 107cm veide den 9.160g. Også denne ble tatt på Bigboy.

Gjedda tok seg en liten hvil i morgensolen...

...og svømte lykkelig tilbake i vannet.

Det tok flere timer før vi nok en gang fikk kontakt med gjedde. Den ble ikke veid, men vekten lå et sted mellom 5 og 6kg.

3 gjedder - 3 hugg.. Slik er det gjerne sent på høsten - få napp, men de få som hugger er det gjerne litt størrelse på..

5 kommentarer:

 1. gratulere med flotte fisker i "nytt" vann gutter :-)

  SvarSlett
 2. Grattis med svære gjedder :) Men dere skal ikke prøve dere på en senhøst/vinter-tur til Akersvannet da? er ganske interessert i hva folk får der, ettersom det kun ligger 10 min unna der jeg bor ;) Skal teste ismeite der til vintern..
  Skittfiske videre
  Hilsen ivrig tilhenger av bloggen deres! :)

  SvarSlett
 3. Du holdern også feil vei du også.. hehe;) Grattis..

  SvarSlett
 4. stort vann, store gjedder.... Står det noe sted hvilket vann dette er...?

  SvarSlett