søndag 25. mars 2012

17,65kg på "hjemmebane".. Ny PB

I dag har det for meg vært en helt uvirkelig dag. Ikke i mine villeste fantasier kunne jeg forestille meg hvilken stor gjedde jeg skulle få..

Dagen startet med litt dorging i nedre del av elva, men her var det for mye strøm til at jeg fikk fisket effektivt nok. Bestemte meg derfor å forflytte meg til en annen plass i elva. Allerede på første draget hugg det. Gjedda veide 6.750g. Jeg var kjempefornøyd. Rett etter at jeg hadde sluppet den ut i gjen, hugg det nok en gang, denne gangen var det en som var litt større. Dessverre ristet den seg løs helt inne ved båten. Jeg anslo den til å veie rundt 8.000g.

Etter dette tok jeg meg tid til å spinnfiske litt med Bigboy. Også her hugg det ganske raskt, men denne var ikke større enn drøyt 3.000g.

Tok meg en liten pause langs land, for så å dorge litt til før jeg skulle hjem. Tror det var 3 eller 4 turen forbi der jeg hadde fått de andre, at det hugg skikkelig på den innerste stangen. Det kjentes tungt ut, veldig tungt. Da jeg omsider så den for første gang nede i det klare elvevannet fikk jeg lettere sjokk. Og jeg kunne med sikkerhet konstantere at denne var på over de magiske 10 kg. Jeg var livredd for å miste den, og presset den forsiktig mot båten. Håven lå klar og gjedda lot seg rolig forføre inn i håven. Selv om håven er av den store typen, var det kun med nød og neppe at gjedda fikk plass. Og ikke nok med det, det var faktisk ganske tungt å løfte den opp i båten. Der lå den, min livs drømmefisk. En gjedde så stor at man ikke kunne tro det var sant. Jeg ble et øyeblikk kun stående å måpe, men da jeg kom til meg selv igjen, hentet jeg fram veienettet og hang den på vekten. Da kom mitt andre sjokk for dagen. Vekten viste godt over 18 kg!!! Jeg hang veienettet utenfor båten og kjørte rolig inn til land. Tok den opp igjen og hang vekten i et kraftig tre. Og fratrukket vekten av veienettet endte jeg på utrolige 17.650g!!! Lengde 127cm. Tatt på Butch i fargen Golden Ambulance.


Det er vanskelig å beskrive hvordan dette føltes, annet enn at det var helt vannvittig. Min aller største drøm har vært å få storgjedda på "hjemmebane", og jaggu greide jeg det..