søndag 27. mai 2012

Årets første gjørstur

Ole var på årets første gjørstur og her er rapport fra dagen. Dro tidlig fra jobb for en kombinert dorgetur etter gjedda og meite etter gjørsen. Kjørte med paravaner og Big Boy etter gjedda, men det ga ikke rare resultatet, kun en liten gjedde. Etter noen timer ga jeg meg med dorgingen og begynte å forberede meg på kveldens meite økt etter gjørsen. Brukte nesten 2 timer på å fiske opp 2 sørv, kom til slutt over en stim med små abbor og fikk raskt opp 5 stk, da var jeg klar for årets første meiteøkt etter gjørsen.

Rigget opp 2 stenger, en med sørv og en abbor. Hadde totalt 4 run i løpet av 4 timer, 3 på sørv og et på abbor. På det første runnet satt det en gjørs som kjøre seg fast i noe på bunnen, etter ca 15 min løsnet den plutselig og jeg kunne lande årets første gjørs på 78cm og 4.830g. Herlig!

Hadde 2 run til som ikke satt før det igjen var fast fisk. Den virket enda større og kjørte seg dessverre også fast i noe på bunnen, denne gangen gikk det dårlig og sena sleit til slutt.

Totalt en god start på gjørsmeite, blir nok flere turer i tiden som kommer, men dropper nok denne plassen fremover pga bunnforholdene.