søndag 10. juni 2012

En meget bra helg - dag 1

Endelig var det tid for at vi skulle ut og meite gjørs igjen. Dagen ble brukt til litt pelaigsk dorging etter gjedde og noen timer med duppmeite etter sørv.

Gjeddeøkten ble helt grei, ikke mange gjeddene, men vi fikk lurt en på ca 5kg.

Slet litt med å finne sørven med en gang, men etter litt leting fant vi en gjeng med bitevillig sørv. Fikk raskt 25-30 sørv. Nærmer kl 19 la vi oss til på plassen hvor vi skulle bunnmeite etter gjørs. Det tok lang tid før det skulle skje noe. Ole hadde det første runnet, men det var ingen gjørs, kun en liten gjedde. Like etterpå ble det nok en liten gjedde. Først når klokken nærmet seg 23.30 fikk vi dagens første gjørs. Og hvilken kamp det ble.. det er skikkelig krefter i gjørsen når det når en viss størrelse.. Gjørsen veide 7.180g og 85cm, og dermed var den gamle team-rekorden slått..

Deretter ble det en lengre periode uten napp, ikke før kl 01 ble det nok en gang action i båten. Ole er godt i gang med å få inn en skikkelig pen gjørs, da det renner ut på den andre stangen hans også. Og etter en noe kaotisk dobbelkjøring av gjørs, har vi håven fylt med 2stk store gjørs. Vekt 5.950g (81cm) og 6.610g (83cm), med andre ord, ny gjørsrekord på Ole også..

Merkelig hvordan snittstørrelsen på gjørs i dette vannet har eksplodert den siste tiden. Det tas knapt nok noen små gjørs her, men store gjørs er det nok av??

Dermed var dag 1 unnagjort. Dag 2 gikk til et annet vann..