fredag 29. juni 2012

Ole er på jakt etter teamrekorden på gjørs

Det satses for tiden hardt av Ole for å få tilbake teamrekorden på gjørs. Her er rapport fra hans siste tur:

Har planer om å bedre PB'n min på gjørs og forhåpentligvis ta tilbake team rekorden i løpet av sesongen! :) Da må det fiskes, så jeg bestemte meg for å ta ei meiteøkt midt i uka selv om det er arbeidsdag dagen etterpå. Dro tidlig fra jobb og var ved vannet cirka kl 16.00, etter rigging og det obligatoriske sørvfiske bar det ut på godplassen.

Hadde med et nytt luktstoff jeg var spent på å prøve, la meg til på 5 m dyp og hadde agnene på 5,5- 6,0 m.

Satt uten antydning til run fra kl 18 til litt over kl 22. Kl 22.15 hylte det i ambassadørsnella mi, jeg hadde frikoblet spolen, men fått satt på knarren! Nå sto stanga og hoppet og snella lagde ulyd, jeg hev meg rundt og ga tilslag, men fisken var allerede borte. Fikk en jobb telefonen mens jeg sitter å venter, da det runner igjen på den ene stanga, jeg gir umiddelbart tilslag, det svarer tungt to ganger i den andre enden før stanga retter seg opp og den er borte. Jeg banner å avslutter samtalen.

Så blir det stille igjen, klokka passerer tolv og halv ett, og jeg begynner å frykte at jeg misset de to sjansene skulle jeg få og er irritert på meg selv, spesielt pga knarren. Klokka nærmer seg kvart på ett og jeg sitter å små sover i fluktstolen når det plutselig runner på den ene snella. Med ett er jeg brå våken, det er herlig å sette tilslaget og kjenne tunge svar fra dypet. Jeg presser fisken rolig inn mot båten og kan snart skimte fisken i lyset fra hodelykta. Inn i håven seiler en lang og litt slank gjørs på 85 cm og 6240 g! Ja da!! I det jeg ser opp runner det på en annen stang også, gir tilslag med den første gjørsen fremdels liggende i håven. Den sitter og snart er turens andre gjørs landet, 4,1 kg.

Begge fisken settes ut igjen, jeg fisker 3 kvarter til uten å merke noe før jeg starter på turen hjem og forbereder meg på en lang dag på jobb. Ingen ny PB på denne turen, men fisk over 6 kg er alltid velkomment!