fredag 6. juli 2012

Ole tilbake på topp med 8+

Onsdag 04.juli kl 12.00 gikk jeg endelig ut i ferie. Skulle ha 5 ferie dager uten barn sammen med samboeren min. Hun liker å fiske selv, kjenner til jakten min på PB gjørs og teamrekord. Og som den fantastiske kjæresten hun er, hadde hun foreslått at vi skulle bruke første feriedag til dette. Jeg var storfornøyd og vi pakket sakene og var ved vannet ca kl 16.00.

Jobben med å skaffe sørv til nattens meiteøkt skulle vise seg å bli svært utfordrende. Jeg hadde med en forblanding og foret opp en plass og ventet en 40 min uten at det ga noe uttelling.

Vi valgte til slutt å forflyttet oss langs vannet på jakt etter sørven, men det var stint av abbor langs kantene ved hele vannet. Samme hvor duppen landet gikk den under, og hver gang var det abbor! Vi fisket fra 17.00 til 20.00 og fikk over 40 abbor før vi rett før kl åtte endelig kom over en liten stim med sørv og klarte å lure opp 8 stykker og 2 flire. Det fikk holde, en kjapp matbit og så bar det ut på plassen.

Agnene var i vannet kl 21.30 og det tok ikke lang tid før vi hadde kveldens første run. Spenningen steg, var det storfisk i andre enden? Det var det ikke, en litt skuffende gjørs i to kilos klassen ble raskt kroket av og satt tilbake igjen.

Så ble det helt stille, bortsett fra en gjedde som tok på et tackle agnet med en stor abbor rett før kl 23.00. Den gikk raskt utover, ristet 3 ganger på hodet før den slet over flourcarbonfortommen og var borte.

Det skjedde ingenting etter det, samboeren er gravid i 8 måned, så det er grense for hvor mange timer det lar seg gjennomføre å sitte i båt. Hadde satt en limit til kl 01.00 og når klokka var ti på og vi fremdeles ikke hadde merket noe som helst, innså jeg at det var på tide å gi seg mens leken var god.

I det jeg reiser meg for å begynne innsveiving av agnene runner det på det stangen nærmest meg! Yes, i siste sekund! Spenningen stiger, jeg lar den gå litt, og hever stanga til et kontant tilslag. Den sitter! Fisken kjennes grei ut, men jeg er usikker på om det er snakk om stor gjørs. Jeg kjører den forsiktig og den kommer innover uten særlig motstand i begynnelsen. Så er det plutselig full stopp før den kjører utover og jeg bare må la den få gå! ”Den er fin!!” utbryter jeg når jeg skjønner at det er snakk om stor fisk! Den kommer innover mot båten, men holder seg godt nede på dypet og nekter å komme opp. Det er full stangbøy og den vandrer inn under båten, jeg blir litt bekymret for dreggtauet, men det går heldigvis fint. Madamen gjør seg klar og håver gjørsen uten problemer. ”Hvor stor tror du den er? Er den over 5?" spør hun. ”Den er over 5!” sier jeg, men det er først når jeg løfter den opp i båten at jeg skjønner at det er snakk om ny PB og teamrekord! Hvilken gjørs! Jeg kroker den raskt av og måler den kjapt til 90cm, og får den opp i veienettet! Det er helt herlig å se at målet er nådd, en 8+ gjørs!! 8.150g!!  Jubelen bryter løs, og fangsten dokumenteres med noen raske bilder før release. Det er fantastisk å lykkes! Godt å ha tatt tilbake teamrekorden på gjørs, men nå må jeg sette meg nytt mål for gjørsfiske. Hørte jeg 10+?