lørdag 13. oktober 2012

Dagen da nesten alt gikk galt..

Dagen var kommet for lagkonkurranse på Steinsfjorden. Først og fremst så må vi berømme Pikewallis og Alt om Fiske for at de har dratt igang dette arrangementet. Og av deltakerlisten å bedømme, så har de klart å samle noen av de største gjeddefiskerne i norge. Dessuten deltok lag både fra sverige og polen. Tommelen opp for arrangørene.

Konkurransen startet presis kl 11 og det var enighet om at forholdene så veldig bra ut. Det lå forventninger om at det skulle bli tatt minst en 10+ gjedde i løpet av de 5 timene konkurransen varte. Vinneren ble det teamet som fikk de tre lengste gjeddene. Dessverre viste ikke Steinsfjorden seg fra sin beste side denne dagen. De som fikk gjedde, kunne bare rapportere om sniper.

For vår egen del, så må vi vel få lov å si at det ikke ble en helt optimal konkurranse. Strategien vår for dagen var å dorge pelagisk med wobblere. Det tok ikke så lang tid før vi hadde det første hugget, men den glapp dessverre. Like etterpå oppdager vi at det er litt i overkant mye vann i båten, riktig nok hadde det akkurat regnet litt, men ikke nok til å forklare denne mengden. Jeg tar en kikk under kassen med wobblere bak i båten og oppdager til min store forskrekkelse at bunnpluggen har forsvunnet.. Dermed var det bare en ting å gjøre, og det var å kjøre i full fart inn til land. Vel inne ved land får vi plassert bunnpluggen der den skal være, og fisket kan fortsette.

Så kommer det en periode uten hugg. Men vi har markert et punkt på gps'en hvor vi observerte store stimmer med byttefisk. Klokken er nå rundt 12:30. I det vi kjører over første gangen, hugger det. Ikke store karen, men vår første gjedde i båten. Neste runde hugger det igjen, nok en snipe. Tredje runden blir det nok en gjedde. Vi hadde dermed fått registrert 3 tellende gjedder i konkurransen, men så ble det en brå slutt..

I det Ole løfter tredje gjedde opp i båten, skjer det som ikke skal skje. Gjedda rykker kraftig til og den ene treblekroken borrer seg dypt inn i Ole sin finger. Heldigvis har vi alltid en kraftig avbiter liggende klar i båten og jeg får raskt klippet av kroken, slik at ikke gjedda gjør ytterligere skader. Konkurransen var over for vår del.. Det ble tur til legevakten på ringerike sykehus, som faktisk slet med å få ut kroken da den satt så dypt inne i sena i fingeren. Bedøvet og bandasjert returnerte vi til Steinsfjorden når konkurransen var ved sin slutt.

På tross av kun 2 timer fisketid, klarte vi faktisk å ende opp på en delt 5 plass av totalt 27 påmeldte team. Ole og jeg fikk totalt 178cm fordelt på 3 gjedder. Som sagt ikke rare resultatet, men gitt forholdene var det ikke så ille. Vinneren ble teamet med det passende navnet "Team Sisteplass" med totalt 212cm. Gratulerer så mye.

Team Predator gir tommelen opp for arrangementet, men med krok i fingeren, endte det ikke akkurat som vi hadde håpet..