mandag 20. mai 2013

Stor hanngjørs..

Det har vært noen dager med skikkelig sommertemperatur, faktisk helt opp mot 25 grader. Ole og jeg tok oss en tur for å kjøre en kombinert pelagisk dorg og nattmeite etter gjørs. Rundt kl 07.00 var vi på plass og begynnte å rigge båt og utstyr. Det er mye som skal monteres, så det tok oss ca 1 time før vi var på vannet.

Dagen startet med lett skydekke og noe vind. Vi hadde vel ikke dorget mer enn ca 20 minutter så hadde vi første kontakt. Dette var ikke gjørs og den hugg heller ikke på wobbleren, men det var en gjedde som kastet seg over den ytterste paravanen. Heldigvis så klarte sena seg uten skader. Rundt 15 minutter senere hugger det på Ole sin innerste wobbler. Den virker ikke fryktelig stor med en gang, men her skulle vi bli grundig lurt. Gjørsen kommer dypt inn og røsker karakteristisk i sena. Helt inne ved båten ser vi den for første gang, og hvilken rygg!! Den sitter ikke fryktelig godt, så håvingen skjer raskt. Endelig en gjørs med voksen størrelse. Vekt 7.350g og 86cm. Og dermed går Ole opp på en foreløpig 1.plass i vår predatorkonkurranse.

Etter dette ble det stille en god stund, og solen begynnte å varme ordentlig. Tok en liten tur bak øya og fikk ett par smågjedder før vi gikk over til å forberede kveldens meiteøkt. Tok litt tid før vi fant agnfisken, og når vi først fant den, gikk det tregt. Men etter 4 abbor og 8 sørv, sa vi oss fornøyde og rigget opp meitestengene.

Nå skiftet været karakter, og vi måtte vente over ett par regnbyger før vi kunne legge oss til på meiteplassen. Rett før kl 21.00 var alle snørene i vannet. Første run kom ganske raskt, men i det jeg sveiver inn og gjør tilslaget, skjer det som ikke skal skje. Hovedsena ryker tvert. Kan se ut som om at sena har blitt dratt mot noe skarpt nede på bunn. Men, sånt skjer, så da var det bare å knyte på et nytt tackle og hive ut igjen. Det neste runnet kommer på Ole sin sørv. Sena blir dratt ut i et aggresivt tempo, og det lukter gjedde lang vei. Opp kommer en gjedde på rundt 4kg.

Stort mer skjedde ikke denne kvelden/natta annet enn en skikkelig regnbyge som ville ønske oss god tur hjem. Takk..


Vær: Sol/delvis skyet, nedbør på natten
Vind: 2-7m/s nord/nordøst
Lufttemp.: 15-25
Vanntemp.: 11