onsdag 26. juni 2013

25. juni - En magisk datoMandag 24.juni kl 10.39 tikker det inn en tekstmelding på telefonen min:
"25.06 er en magisk gjørsdato...", meldingen er fra Ole.
Jeg svarer: "Skal du ut på vannet?"
Ole svarer: "Vurderer å kjøre etter jobb i morgen og frem til 02.00, så får jeg tåle en trøtt onsdag.. 25 juni har gitt ny PB to ganger før, ikke dumt med nr 3!"
Jeg trenger ikke gruble så lenge, og svarer raskt: "Jeg kan bli med fra rundt kl 21..."

Turen var dermed booket og i boks. Med tilstrekkelig mengde av fiskefeber, blir ikke engang det at det er vanlig arbeidsdag på onsdagen vurdert. Her skal det fiskes..

Ole startet litt før meg og stod egenhendig for all anskaffelse av agnfisk. Kl 21.00 presis ankom jeg også vannet, båten var da rigget og klar.

Vi valgte selvfølgelig den spesielle plassen som har gitt oss flere store PB tidligere. Det var en nydelig sommerkveld med knapt nok noe vind og god temperatur. Stemningen var på topp, og ikke visste vi da at den kun noen timer senere skulle øke ytterligere. Med alle seks meitestengene plassert i stativet med hver sin sørv, satte vi oss godt til rette i hver vår stol i båten.

Klokken er 22.55 og hittil har vi ikke merket noe liv.. Plutselig piper det på den ene nappvarsleren. Den får gå litt, men så setter Ole tilslaget.. den sitter.. Kun kort tid etter kan han bekrefte at det ikke er en gjedde og at det faktisk er snakk om skikkelig stor fisk. Gjørsen kjemper hardt, og det er rett og slett umulig å holde den igjen når den dykker nærme båten. Men til slutt ender den trygt i håven. Helt utrolig. Jeg har aldri sett en så stor gjørs før, riktig nok har Ole landet 10+ gjørs for snart ett år siden, men det var sammen med hans samboer.

"Er turen reddet nå?" - spør Ole..
"Ja, det er den.."

Vi blir enige om å måle lengden først.. Skal vi se, den er ihvertfall over 90cm.. Jøss, den er jo nærmere 100cm.. Hele 98cm målte vi den til, ny lengde PB med 2cm.. Spørsmålet nå er bare hvor mye den veier. Vi nullstiller vekten med nettet og setter igang. Ole har nok fortsatt litt fiskeskjelven, så her må vi holde vekten begge to. Etter en stund roer vekten seg på 10.240g!! Helt utrolig.. Ole sin andre 10+ gjørs. Les om Ole sin første 10+ her.
Etter dette skjedde det ikke noe mer, men hva gjør vel det.. Ser ut som vannet fortsetter der det var ifjor, få fisk, men utrolig høy snittstørrelse..


Vær: stort sett klar himmel
Vind: 0-2m/s syd
Lufttemp.: 13 (om natten)
Vanntemp.: 17