søndag 30. juni 2013

Den som leter, finner..

Det har blitt en del gjørsmeite i det siste, dels pga høy vannføring i flere av de store vassdragene og dels at det er nå tiden for gjørsmeite er. Men det betyr ikke at vi ikke får sneket inn noen gjeddeturer også. Så langt så er det Ole som har stått for gjørsen, og jeg som har stått for gjeddene. Og slik ble det denne helgen også.

Kjørte pelagisk med Butch og Soft 4play m/lipscull, men da jeg kom over et område med masse byttefisk og flere større fisk nede på rundt 10meter, byttet jeg til 4stk Real Eel og slowtrollet over området. Klokken nærmet seg 21.00. Det tok ikke lang tid så hugg det skikkelig og vannets første ordentlige gjedde var et faktum. Gjedda var rett under meteren og hugg på en ål i fargen Golden Ambulance.Det ble bare denne ene denne kvelden, men dagen etter ble det ny tur.

Tenkte jeg skulle spinnfiske med gummi over det samme området, men da jeg kjørte over et par ganger, var det helt dødt på ekkoloddet. Det var tydelig at fisken ikke befant seg i det samme området og jeg gikk dermed over til pelagisk trolling. I og med at det har vært vind fra nord de siste dagene, konsentrerte jeg fisket om det sydlige området av vannet. Det skulle vise seg at det ikke tok lang tid før det igjen dukket opp flere lovende ekko, men denne gangen var det høyere opp i vannet.

Da jeg snur og kjører over området en gang til så hugger det på en Butch i fargen sølv/svart. Kjenner det er greie røsk, så det er snakk om en helt ok gjedde. Nok en gjedde på meteren. Den er slank, men ryggen er brei.


Slik fortsetter jeg ut dagen, og det hugger jevnt med mellomstore gjedder. Vindforholdene veksler og når klokken blir 15.00 begynner jeg å sveive inn for å dra hjem. I det jeg sveiver inn den første, hører jeg knarren på snella på andre siden av båten. Jeg hiver meg over og gir tilslag. Stangen bukker dypt.. Gjedda gir en skikkelig bra kamp og det kjennes ut som en gjedde på over meteren. Vel ombord i nettet måler jeg lengden til 104cm..

Vær: regn og overskyet (dag1), delvis skyet/sol (dag2)
Vind: 0-4m/s nord
Lufttemp.: 14 (dag1), 18 (dag2)
Vanntemp.: 14-15