mandag 10. juni 2013

Helgetur med familien - årets første gjørs på nattmeite

Denne helgen reiste jeg til et lokalt vann sammen med samboeren min Siw-Iren og datteren vår Frida på 9mnd. Fredagen gikk med til avslapping og hygge, men på lørdag ble fiskelysten så stor at vi reiste på en felles dorgetur rundt vannet alle tre. Frida stortrivdes ute på vannet. Vi er i ferd med å legge et godt grunnlag for den fremtidige fiskeinteressen!


Siw-Iren jobber for å forbedre PB´n på gjedde fra i fjor på 4.550g, denne strakk vekten til 4.250g og var den eneste vi fikk på runden.


På lørdagskvelden hadde Frida fått nok av friluftslivet og reiste hjem med mor og jeg reiste ut for en økt med nattmeite etter gjørsen.

Gjørsfisket har vært tregt hittil denne sesongen, og mange har reist fra vannet uten engang å ha hatt kontakt med fisken. Det var meldt væromslag fra sørvestlig vind og fint, til nordavind og fare for regn i løpet av natta. Jeg håpet på at væromslaget skulle sette fart på fisket. La meg til på en gammel favorittplass på østsiden av vannet på rundt 6m dyp og fikk agnene i vannet. Kl 23 kom det første runnet, jeg ga raskt tilslag, men den glapp etter noen sekunder. Så ble det stille igjen..

Kl 01.00 snudde vinden og det blåste opp som varslet. Dette førte til at dreggen slet seg og jeg måtte ankre opp på nytt. Jeg la meg litt grunnere denne gangen, så satt jeg meg i bunnen av båten og drømte om fjorsesongens mange storgjørser.

Kl 01.45 hylte det plutselig i nappvarsleren, jeg spratt opp fra dvalen og ga umiddelbart mothugg! Det svarte tungt fra den andre enden og jeg hadde uten yvil årets første meitegjørs i andre enden av snøret! Den var tung og treg helt fram til den var rett under båten, da eksploderte den ned i et langt utras og jeg skjønte da at fisken kunne ha en fin størrelse! Kort tid etter gled den inn i håven og jeg tenkte at dette måtte være en 6+ gjørs! Fisken var 84cm lang og veide hele 6.940g!Da er ballet i gang, snart følger forhåpentligvis flere og enda større..

Opp på en foreløpig førsteplass i vår Predatorkonkurranse


Vær: delvis skyet
Vind: 1-3m/s nord/nordvest
Lufttemp.: 14 (om natten)
Vanntemp.: 16