søndag 7. juli 2013

Dobbelhugg.. 2x10+!!

Helt utrolig.. kan nesten ikke tro det.. men la oss starte med begynnelsen. Rundt kl 05.00 var jeg på plass ved vannet, blikk stille og solen hadde så vidt dukket opp. Det er noe spesielt med å være tidlig ute om morgenen, man har automatisk steintrua på at det skal hugge. Vel, det tok noen timer før den første gjedda satt, klokken var vel nærmer 9.00.Så gikk det ytterligere et par timer før neste satt, denne var litt større (rett over meteren), men var skikkelig slank bortsett fra en skikkelig kul helt fremst i magen.Det vekslet litt mellom sol, skyer og vind, men en ting var sikkert og det var at temperaturen var høy. Og midt ut på dagen følte jeg meg helt kokt, hjelper ikke at aluminiumsbåten virker som en eneste stor reflektor for solen.

Men så skjedde noe som helt fikk meg til å glemme varmen. Den ytterste paravanen på venstre side løser ut, og det kjennes skikkelig tungt ut. Jeg slår av bensinmotoren og lar kun el-motoren stå på i lav hastighet. Da ser jeg den for første gang, et skikkelig stort hode reiser seg opp i vannflaten og rister. Endelig en skikkelig stor gjedde, er en stund siden sist nå.. I det jeg skal til å håve fisken hører jeg knarren hyler på den andre siden av båten. Vel, tenker jeg, den er sikkert ikke like stor som denne, så den får bare vente.. Gjedda glir fint inn i håven og krokene sitter fint ytterst i kjeven. Jeg legger gjedda i Boat Craddle Baggen og henger den på utsiden av båten. Så var det tid for å se hva som befant seg på den andre stangen. Nok en gang er det tungt, og den kommer dypt inn. Etterhvert får jeg presset den opp til båten, og jeg rekker akkurat å se at det er en til på omtrendt samme størrelsen før den stupdykker i tidenes lengste gjeddeutras. Etterhvert får jeg den i håven. Hva var det egentlig som akkurat skjedde?? Dobbelhugg og begge på rundt 10kilo!! Jeg kan nesten ikke tro det, men der ligger de begge i nettet, side om side. Nr 1 var 10.010g og 108cm, mens nr 2 var 10.070g og 110cm.

10.010g - 108cm

10.070g - 110cm

10.010g og 10.070g
At årets første 10+ skulle komme på denne måten var bare helt fantastisk. Er ikke så ille å dra på fisketur alene, når 2 slike damer dukker opp..

Vær: Stort sett sol, litt skyer
Vind: 0-3m/s
Lufttemp.: 25
Vanntemp.: 15-16