lørdag 6. juli 2013

Sommerfri og storgjørs

Endelig sommerferie og i år som i fjor startet den med gjørsmeite! Fjorårets ferietur ga ny PB med 8.150g, og jeg hadde trua på at også i år skulle bli suksess. I år fikk jeg hele fire dager til fiske alene ved vannet og vil takke min fantastiske kjæreste og samboer som støtter min store interesse og gir tid og rom til utfoldelse!

Første kvelden la jeg meg til på samme plass som jeg fikk 10+ fisken for noen dager siden, fikk agnene i vannet kl 21.30 og ventet på første runnet. Spenningen er enorm hver gang det runner, hva er det som har plukket opp agnet? En småfisk eller en ny gigantgjørs? To ganger runnet det denne natten. Begge gangene var det ”små” fisk, først ca klokken 23.30 med en tynn fisk på 79 cm og 4.120g, så var det stille frem til kl 03.00 da nattens andre gjørs på 80 cm og 5.220g havnet i båten.


Reiste inn i 4 tiden på morgenen og byttet om til dorge stenger for å reise rett ut igjen på vannet. Kjørte rundt med forskjellige softbaits på rundt 8 meter til klokken nærmer 08.00 uten at det hender noe. Da i det jeg dunker en Jeff Boggs paddletail i fargen Støttum i bunnen på 10 meter og løfter den opp igjen smeller det til i stanga! Kjenner kjapt at dette er snakk om gjørs og at den er av fin størrelse! Snart ligger en gjørs på 86 cm og 7.050g i håven! Trøtt men meget fornøyd sender jeg sms til Martin og oppdaterer han på fangsten.


Kjører videre noen timer til før jeg tar ”kvelden” og legger meg i 11 tiden. Sover frem til kl 16.00, spiser, fisker agnfisk og så bærer det ut på vannet igjen.

Tenker å prøve en ny plass denne kvelden, alltid spennende med nye plasser, men litt vanskeligere å beholde ”trua” om det skulle gå lang tid uten fisk. Det skulle jeg slippe denne kvelden, det ble fire run denne kvelden, men kun en som satt. Det var allerede ca 23.30. Fisken kjennes ikke ut som en kjempe i begynnelsen, jeg kjører den veldig forsiktig så den skal få muligheten til å utligne trykket. Den kommer greit innover før det plutselig sier helt stopp, tanken om at den har gått i dreggtauet melder seg… og forsvinner brått idet fisken stupdykker mot bunnen og snella lager masse godlyd! Det blir nok en herlig kamp med en grymgjørs før den til slutt siger inn håven. Ser at dette er nok en kjempefisk, i det jeg løfter den opp i båten anslår jeg den til 9+, målestokken viser 94cm!! Vekten stopper på respektable 8.890g! Ny plass leverer og en fantastisk gjørssesong er i ferd med å ta form!


Reiser en tur hjem på tirsdag, lader batterier til el-motor og er tilbake igjen rundt lunsjtider på onsdag. Blir to netter til ute i regnvær og sterk vind med kun et run samlet på disse to nettene. Avslutter med en dorgerunde på fredagen, det blåser kraftig og etter å kun ha landet en gjørs i 500g-klassen på noen timer, bestemmer jeg meg for å sveive softbaitene opp fra 8m og til rundt 5-6 og prøve meg over en grunntopp som har gitt fine gjedder tidligere. På først turen over sitter den på Jeff Boggs Paddletail igjen, denne gangen i Natural Perch, en fin gjedde på 100 cm og 6.760g avslutter turen og jeg kan reise fornøyd hjem.Med denne turen styrker Ole ytterligere ledelsen i vår Predatorkonkurranse..