søndag 4. august 2013

Gjørs, lyn og torden!

Har blitt lenge siden forrige tur etter gjørsen, så i helgen måtte jeg ut å prøve igjen. Sto opp klokken 03.30 lørdag morgen og var i båten på vannet to timer senere.

Bestemmer meg for å fiske pelagisk over de dypeste områdene i vannet, og fisker med wobblere og softbaits på 3 til 7 meter dyp. Det er blikk stille på vannet og jeg sitter å kikker på paravanene som jobber seg fremover. I det jeg er i en sving starter et hektisk kvarter. Først ser jeg en plog som kommer opp bak den ene paravanen og en formidabel gjedde angriper den i en stor vannsprut, moro! Like etter hugger det på den ytre stanga, jeg får gitt tilslag og kjenner kjapt at det er snakk om gjørs! Herlig! Den er ikke veldig stor, men gøy å lykkes med målet for turen, jeg får den akkurat inn i håven før det hugger på den andre siden av båten.

Jeg håper at det er et lite gjørs-bonanza som har startet, men denne gangen var det snakk om en gjedde på rundt 4 kg som jeg kroker av i vannet. Tar et kjapt bilde av gjørsen før release. Deretter blir det en stille time før et fryktelig lyn og tordenvær tvinger meg i land. Jeg søker tilflukt og sjekker Yr igjen. Ingen varsel om storm der. Allikevel blir jeg stående på land i 3 timer mens enorme vannmengder faller fra himmelen og lyn og torden smeller rundt meg. Når været endelig gir seg er jeg gjennomvåt og pakker sakene og drar hjem.

Nå er det bare å studere kalender og værvarslet og finne neste mulighet, for jeg er ikke ferdig med gjørs fisket for i år enda.


Vær: vekslende mellom oppholdsvær og styrtregn/lyn og torden
Vind: 0-7m/s
Lufttemp.: 24
Vanntemp.: 21