torsdag 8. august 2013

Gjørskongen inviterte til kveldstrolling

Fikk en tekstmelding fra Ole om jeg hadde mulighet til å være med på en trollingtur. Og når man får slike invitasjoner er det bare å henge seg på. Teamturene er alltid de hyggeligste turene.

Klokken var vel nærmere 18.00 før jeg var klar ved vannet, Ole hadde allerede fisket en liten periode. Han kunne melde om foreløpig ett hugg, men den satt ikke. Med nydelig trollingvær satte vi sammen kursen ut mot de frie vannmassene. Hadde ett par hugg til før det endelig satt en fisk. Det var en grei gjedde på rundt 5-6kg som ble avkroket i vannet. I dag var det først og fremst gjørs vi ville ha.

Så begynner den ytterste paravanen å lugge litt.. enten går den i bunn, eller så er det en miniatyrfisk.. det var det sistnevnte. Nå er det endelig bevist, ikke alle gjørsene Ole tar er digre.


Og det ble ikke bare med denne ene lille tassen, også ytterligere 3 tasser lot seg friste av våres wobblere. Ole fikk riktig nok den største. Ble ikke veid, men var nok rundt 750g.

Mitt gjørsfiske i år har ikke gitt bra uttelling, riktig nok så har det ikke blitt mange turene, men Ole har landet både 7+ og 10+ mens jeg har vært med.

Min største gjørs denne kvelden var på hele 500g (i følge Ole). Og i det vi tar bildet hugger det på den andre paravanen min også..Da tilslaget bør sitte ganske raskt, fikk gjørsen jeg hadde i båten (bildet over) en forholdsvis rask tur ut i vannet igjen. Vel, den andre var heller ingen kjempe. Nok en gang var det Ole som anslo vekten, og denne gangen landet han på 350g (kan virke som Ole er ganske trygg på å anslå vekt på disse små gjørsene).Det ble en skikkelig hyggelig tur, riktig nok ingen store gjørser. Rundt kl 23.00 var det tid for å avslutte og dra hjem for å få litt søvn før neste arbeidsdag.
Vær: delvis skyet
Vind: 0-3m/s
Lufttemp.: 20
Vanntemp.: 20