torsdag 26. september 2013

Storabbor - ny PB

Det er litt over 12år siden forrige abbor over kiloen, og 18år siden jeg satt min forrige pb på 1.360g. Gleden var dermed stor da jeg endelig skulle få noen skikkelige abborer igjen. Nå skal det legges til at vi knapt nok har fisket abbor siden 2001.

Dagen startet med en fin abbor like over 500g, men dette skulle vise seg å bli den minste denne dagen. En stund etter satt nemlig en skikkelig fin abbor på shad-jiggen. Fikk litt skjelven da jeg så den for første gang nede i det litt fargede vannet, og skjønte straks at det var snakk om kilosabbor. Abboren kjemper bra og vil ikke opp til overflaten, heldigvis sitter jiggen perfekt kroket i overkjeven. Jeg jubler høyt når abboren glir inn i håven..

Nå er det bare å finne fram meterstokken og vekten. Først blir lengden målt - 45cm.. Deretter vekt - 1.380g.. På første ordentlige satsning etter kilosabbor på mange år, så sitter den på første turen. Herlig!!Så går det en lengre periode uten særlig action. Været har skiftet litt nå, solen skjuler seg bak noen skyer og noen skikkelige mørke skyer nærmer seg faretruende fra nord. Men plutselig nykker det tungt i stangen. Jeg kan nesten ikke tro det da jeg nok en gang ser en kilosabbor i enden av mitt snøre. Nok en gang på 4play soft shad i fargen Olive Pearl. Abboren er noe mindre, men fortsatt stor.. 1.210g og 43cm. Kilosabbor er bare helt konge.Like etter hugg det igjen, denne var mindre, men allikvel nok en flott abbor på 870g.De faretruende mørke skyene var nå veldig nærme og den store flotte regnbuen varslet regn. Jeg så meg fornøyd med 4 abbor med et snitt på 1kg samt ny PB og dro til land.
Vær: sol/skyet
Vind: 0-3m/s nord/nordvest
Lufttemp.: 10
Vanntemp.: 14