søndag 22. desember 2013

Luke 22

Vi har nå kommet til de 3 største av henholdsvis gjedde, abbor og gjørs tatt i 2013. Først ute er denne voksne abboren.

Lysten til å fiske abbor har bare blitt større og større i det siste. Er en god stund siden vi dedikerte nesten all fisketid på abboren. Faktisk så må vi helt tilbake til høsten 1995 og våren 1996. I løpet av den perioden tok vi 33 abbor over 1kg. Ole fikk den største abboren, den hugg på en av årets aller siste fiskedager og veide hele 1.500g. Samme dagen fikk også jeg min hittil største abbor på 1.360g..

Etter å ha satset på gjedda omtrendt hele våren og sommeren, følte jeg det var på tide med en spinnfisketur etter abboren. Jeg hadde lyst til å prøve et nytt vann og tilbragte mye tid på å kartlegge ulike vann. Etter at alle forberedelser var unnagjort pakket jeg abborstangen og kjørte avgårde.

Å dra til et vann man aldri har fisket i før er alltid fulgt av usikkerhet, både i valg av metode og sted. Men, i dette tilfellet hadde jeg ganske klare planer for hvordan jeg skulle gjennomføre fisket. Her skulle det jigges og fisket skulle foregå på rundt 3-5 meter dyp.

Dagen startet med en fin abbor like over 500g, men dette skulle vise seg å bli den minste denne dagen. En stund etter satt nemlig en skikkelig fin abbor på shad-jiggen. Fikk litt skjelven da jeg så den for første gang nede i det litt fargede vannet, og skjønte straks at det var snakk om kilosabbor. Abboren kjemper bra og vil ikke opp til overflaten, heldigvis sitter jiggen perfekt kroket i overkjeven. Jeg jubler høyt når abboren glir inn i håven.. Nå er det bare å finne fram meterstokken og vekten. Først blir lengden målt - 45cm.. Deretter vekt - 1.380g.. På første ordentlige satsning etter kilosabbor på mange år, så sitter den på første turen. Herlig!!

Filmklipp og flere bilder fra turen finner du her