lørdag 4. januar 2014

Fuktsikring av kamera - Silica Gel


En billig forsikring å ha i kameravesken.. Denne boksen inneholder 40g Silica Gel som absorberer fuktighet. Spesielt viktig i den kalde årstiden og fuktige fiskedager. Etter en lang og kald dag på vannet har også kameraet ditt blitt kaldt og når dette møter varmere luft vil det bli dannet kondens/fuktighet som kan skade elektronikken. Silica Gel hjelper til med å fjerne denne fuktigheten. Det eneste du trenger å gjøre er å legge den sammen med ditt kamera og når den har absorbert mye fuktighet, putter du den i ovnen for å "lade" den på nytt. Noe som indikeres ved at fargen på innholdet går fra å være gult/oransje til klart/gjennomsiktig (for min del har jeg kun hatt behov for å gjøre dette 1 gang siden jeg kjøpte den i 2011).

Når man er ute og fisker i skikkelig regnvær og du får drømmefisken og skal ta bilder, er det uunngåelig at kameraet blir vått/fuktig. Og her kommer Silica Gel til sin rett og trekker ut fuktighet som ligger igjen på kamerautstyret.

Under den kalde årstiden er det uansett lurt å la kameraet ligge i kameravesken noen timer før du åpner den hjemme, slik at den får akklimatisert seg og du hindrer unødvendig kondensering.