lørdag 15. februar 2014

En helt spesiell wobbler


Det er gjerne slik at har man fått en diger fisk på et "bete" så vil det for alltid følge med i sortimentet på fisketurene. For min del, så gjelder dette Savage Gear Butch 21cm. Fargevalget varier selvsagt etter årstidene og hvilket vann jeg fisker i, men Golden Ambulance har vært en helt spesiell farge for meg.


Datoen er 25.mars 2012 og jeg er ute og fisker en utrolig varm dag. Vannet er iskaldt, men solen skinner og det er helt vindstille. Har allerede landet noe fine gjedder, samt mistet en stor før det utrolige skjer. Alene på tur hugger min livs gjedde. Skulle gjerne delt denne opplevelsen med Ole. Mye er glemt fra selve kampen, men glemmer ikke første gang jeg så den 2-3 meter nede i det krystallklare vannet. Håvingen gikk heldigvis greit, og der lå den, en gjedde så stor at man ikke kunne tro det var sant. 17,65kg og 127cm. Etter at den var sluppet tilbake igjen i vannet var jeg helt ferdig. Klarte ikke fiske mer. Har hørt det fra andre som også har landet sin drømmefisk, man blir rett og slett helt satt ut. Jeg pakket sammen og dro hjem. Vel hjemme bestemte jeg meg for at wobbleren jeg fikk gjedda på skulle pensjoneres og beholdes som et minne fra hele opplevelsen. I dag henger den på en skisse som henger i gangen..
Nå nærmer det seg igjen en ny vårsesong, og en ting er helt sikkert: Butch 21cm blir med på turene i år også, med unntak av en helt spesiell wobbler som henger på veggen hjemme..