søndag 11. mai 2014

Ole tester redningsvest (igjen)

Dagens tur kan kort oppsummeres som 1stk knekt stang og 1stk stang mistet i vannet (men sistnevnte heldigvis reddet i siste liten). Joda, det ble en del gjedder også, men ingen nådde helt opp til den størrelsen vi var ute etter.

Det er alltid lurt og ta med seg en ekstra stang/snelle på fisketur, ihvertfall når man spinnfisker. Ole fikk erfare dette i dag, og det var ikke langt unna at det ikke holdt med kun en i reserve. Det hele startet tidlig på dagen da han glipper stangen. Jeg registrerer at hele stangen m/snelle er under vann, men på mirakuløst vis nærmest stuper Ole etter utstyret og vender tilbake i båten med stangen i hånden. Hvordan han klarte dette uten å falle ut av båten er vi ennå ikke sikre på. Med tydelige smerter i kneet blir Ole plutselig stående i full blomst etter at redningsvesten eksploderer som følge av den utrolig korte dukkerten.

Det er ikke første gang Ole har testet at den automatiske oppblåsbare vesten fungerer. Forrige gang var i fjor sommer hvor han måtte kaste seg etter en gjørs som glapp taket da han skulle løfte den ut av nettet den lå og hvilte seg i, den gang da som nå fikk Ole tak i det han ville og likeså skjedde med vesten. Det var ikke en hvilken som helst gjørs det var snakk om, gjørsen veide 10.240g, du kan lese mer om fangsten her (og ser du ekstra nøye på bildene, kan du registrere at redningsvesten mangler på et par av de). Ole er derfor selvutnevnt sikkerhetssjef i teamet, og har tatt på seg den årlige kontrollen av redningsvestene.

En ulykke kommer sjelden alene, og senere på dagen ble det skikkelig bunnapp. Belastningen ble litt i største laget for stangen, og den kapitulerte med et vanvittig smell. Takk og lov for at man har med seg ekstra stang, hvis ikke hadde turen vært over.

Vær: sol/overskyet
Vind: 0-3m/s
Lufttemp.: 10
Vanntemp.: 6 - 7