søndag 24. august 2014

Plutselig var det fisk på hvert kast..


Fisket kan endre seg svært raskt, trikset er bare å holde ut den tiden det ikke skjer så mye. Dagen i dag startet rundt kl 8 på vannet, rolig vind og fin temperatur. Det har vært forholdsvis stabilt lavtrykk den siste perioden, og i dag kunne man ane en forsiktig stigning. Forholdene lå med andre ord godt til rette for abborfiske.

Men så feil kan man ta (i hvertfall til å begynne med). Det var skikkelig tregt størstedelen av dagen, fikk noen småttiser, men det var utrolig lenge mellom hvert napp. Første lysglimtet mellom uendelig mange kast med jiggen var denne abboren på 620g.


Fra nord truet regnbygene, men jeg kunne ikke gi opp ennå.. jeg bytter plass igjen, og plutselig treffer jeg på fisk på hvert eneste kast. Både gjedde, abbor og gjørs var samlet i store mengder på et lite avgrenset område, men det var heldigvis flest abbor. Og endelig kom belønningen for alle timene med utallige kast, stangen bøyer dypt og rister tungt slik den gjør med en større abbor. Det er herlig når du får se abboren for første gang og den vender rett under overflaten og dykker rett ned igjen. Snella skriker!! Slik skjer gjerne 3-4 ganger før du i det hele tatt kan tenke på å ta fram håven. Og når den endelig ligger trygt i håven og du kan slippe jubelen løs - kilosabbor!! Vekt 1.100g og 42cm.


Og før bettet var over og rett før tordenbygene sto over meg rakk jeg å få opp nok en flott abbor. Vekt 810g.


Nå var det bare å hive seg over motoren og sette full fart til land, for nå var det skikkelig regnvær på vei. Rakk akkurat å pakke ned alt utstyr og få båten opp på hengeren før det bøttet ned. Skulle gjerne fisket noen timer til, men med kilosabbor så kan jeg ikke være misfornøyd..

Vær: Delvis skyet
Vind: 0-3m/s vekslende vindretning
Lufttemp.: 18
Vanntemp.: 18,1