mandag 15. september 2014

Dagen da to ble til to til

Morgenstund har gull i munn, så hvorfor ikke starte fiskedagen ekstra tidlig. Vel, det var nettopp det vi gjorde. En liten stund før solen hadde stått opp var vi på plass i lett morgentåke. Første kastet landet i et speilblankt vann. Jiggen danset inn til båten langs bunn. Vannet var unormalt klart og jeg kikket ned i vannet for å få øye på shad jiggen når den nærmet seg båten.. Plutselig dukker en lynrask abbor opp og sluker jiggen. Full stangbøy og sena renner ut. Har på følelsen at den ikke sitter så godt, og da hjelper det lite at abbor river løs på jiggen for å kvitte seg med den. Ole er raskt fremme med håven, og da den er inne for tredje eller fjerde gang får vi lurt den trygt inn i håven. For en start, kilosabbor på første kastet.


Abboren lar vi ligge i håven ved siden av båten mens vi begge slenger Cannibal jiggene ut igjen.. Vi har truffet bra denne morgenen for nå hugger det på Ole sin stang. Nok en gang typisk abborristing, men av den typen som også er tung i slagene. Og da vi ser den for første gang får vi bekreftet at det nok en gang er snakk om pen abbor. Om vi først var trøtte, var vi nå lys våkne. To abbor over kiloen på de første kastene.


Det ble noen mellomstore abborer til før bettet gradvis dabbet av i tempo med at morgensolen steg høyere opp på himmelen. Men rundt kl 10 møtte vi på de igjen. Fantastisk morsomt med huggvillige høstabborer. Første kilosabbor lot vi ligge i håven slik at vi raskt kunne fortsette fisket. For når abboren er på hugget gjelder det å benytte tiden, da det gjerne fort kan gå over. Og igjen ble vi belønnet med enda en kilosabbor. To kilosabborer i håven for andre gang denne flotte høstmorgenen.
Deretter ble det utrolig stille frem til kvelden nærmet seg. Fikk riktig nok en gjedde på nærmere 5kg midt på dagen, som ga en grei utfordring på lett abborutstyr, men ellers var det rimelig dødt.

Først når solen nærmet seg horisonten ble det straks mye aktivitet. Om det ikke var hugg på hvert kast, var det ihvertfall vesentlig mer action enn bare for noen få timer siden. Det ble landet flere store i området, men ingen flere kilosabborer på oss. Vi hadde nok brukt opp kvoten vår på morgenen, men skulle gjerne ha landet den på 1,5+ som var opp av vannet i en båt i nærheten. De finnes, så jakten på høstabborer fortsetter med full fokus på å få fornyet noen plasser på 10 på topp listen vår..


Vær: sol
Vind: 0-3m/s øst
Lufttemp.: 6 grader om morgenen, 17-18 grader på dagen
Vanntemp.: rundt 17 grader