mandag 29. september 2014

Jakten på kilosabbor i nytt vann


Vi har virkelig fått tilbake gløden for abborfiske denne høsten. Jeg bestemte meg derfor for å satse på abboren i et vann som jeg har fisket i tidligere, men kun etter gjedde. Har trua på at vannet huser stor abbor da det har en fin bestand av spennende bytte-fisk som mort, sørv og laue.

Etter første kveldstur med kun en abbor på 620 gram, var jeg litt mindre optimist, men planla en ny tur allerede uken etter. Var på vannet rundt klokken 12.00 og brukte tid på å bevege med rundt og lete etter mulige spennende plasser. Fant noen interessante steder, men ikke den store abboren. Klokken nærmet seg 19 og jeg hadde fremdeles kun fått kontakt med småabbor i 100-200g klassen. Da oppdager jeg et klassisk abborjag og ror i retning av dette. Jaget var rett utenfor en bratt kant og jeg bestemmer meg for å fiske av denne. På første kastet blir den hvite cannibalshaden slukt av en fin abbor på rett over 700 gram, den neste timen var det mye action og moro. Jeg landet en rekke fine abbor på 650 gram og oppover, men ingen vippet over kilosgrensa.Jakten på kilosabboren fra dette vannet fortsetter, håper den kommer allerede i løpet av denne høsten