søndag 21. september 2014

Ny båt og høstfiske etter gjedde

Som flere av dere vet har jeg lenge gått og ventet på at den nye båten skulle dukke opp, og nå har den kommet. Jan Erik Unnestad ble med over til NE Marin i Kumla syd for Örebro for å hente båten, vi kjørte nærmest nonstop, men det tok allikevel en hel dag. Men, hva gjør vel det når man skal hente en slik en flott båt.

Etter å ha montert diverse utstyr måtte jo båten testes i helgen. Lørdagen var en ren båttur med ungene, mens i dag ble det gjeddefiske. Kun etter noen få meter hugg den første gjedda. En helt grei førstefisk på 5.500g.


Det var ikke bare båten som kom denne uka, men også en eske med de nye 3D Trout Line Thru. Og her tror jeg virkelig Savage Gear har fått til noe helt spesielt. Makan til naturtro gange i vannet finner du ikke, og hele Line Thru konseptet fungerer helt fenomenalt. Første gjedda i dag hugg på en godt brukt Butch i fargen abbor, men deretter var det omtrent enveiskjøring på 3D Trout. Første fisken ble faktisk den største. 7.500g og 99cm flott høstgjedde.


Alle gjeddene ble kroket helt perfekt, og etter 6 gjedder var det knapt nok et eneste merke i gummien. Vesentlig enklere å avkroke gjedda når det kun er kroktacklet som sitter i kjeften. Her var det bare å finne fram den lange nebbtangen og plukke ut kroken. Skånsomt for gjedda og enklere for fiskeren. Med større wobblere og 3 treblekroker ender det stort sett opp med klipte kroker og mer kompliserte kirurgiske inngrep for å få ut wobbleren.

3D Trout Line Thru i den største utgaven er skikkelig stor - 30cm.. Den er vel nærmest like stor som de ørretene mange fisker etter.

Kan ikke si annet enn at jeg er utrolig fornøyd med båten, kunne faktisk ikke funnet en mer perfekt båt for mitt fiske. Om den klarer å levere samme båt PB på gjedde som den gamle båten er nok usikkert, men har en følelse av at vi kommer til å oppleve mye bra fiske i denne båten framover.

Vær: sol, delvis skyet
Vind: 0-3 m/s nord
Lufttemp.: opp mot 16
Vanntemp.: 15,5