torsdag 2. oktober 2014

6 kilosabborer

Det er høstferie og absolutt tid for abborfiske. Det tok litt tid å finne de i dag, men når jeg først fant de, ble det et helt fantastisk bra abborfiske. Det startet med en på 880g, flott tenkte jeg og tok bilde av den, slik at jeg ihvertfall skulle få ett lite minne fra turen, men abborene som ble landet etter gjorde at den ble skyvet ut av bloggen. For rett etterpå hugg det tungt, var i første øyeblikk ikke sikker på om det faktisk var abbor, men etterhvert som den kom nærmere båten ble jeg bare sikrere og sikrere. For ute i vannet fikk jeg se en aldeles nydelig abbor. Jeg lar den ligge en liten stund i håven, bare for å få tatt noen raske kast for å se om det var noen flere abborer i nærheten. Etter 3-4 kast uten napp tar jeg en kort veie og fotoseanse. Vekt 1.240g og 44cm.


Allerede på første kastet etter at jeg har sluppet abboren ut igjen hugger det nok en gang tungt. Denne gangen er jeg ikke i tvil. Her snakker vi kilosabbor. Håven ligger klar og abboren glir eksemplarisk inn i nettet. Som tidligere lar jeg abboren ligge og hvile litt i vannet, og denne gangen hugger det på første kastet. Typiske abborristninger i sena avslører den, og da jeg får se den kan jeg konstatere at det nok en gang er snakk om kilosabbor. 2 x kilosabborerer ligger nå og slapper av i håven min. Jeg må jo bare prøve ett kast til. Og igjen blir det napp på første kastet, denne er ikke fullt så stor som de andre, men vi snakker allikevel om rundt 800-900g.

Nå ligger det 3 flotte abborer i håven, og jeg bestemmer meg for å fyre i gang Livewellen for første gang.


Deretter ble det veiing og noen kjappe bilder. De to største veide 1.140g og 1.010g og var henholdsvis 41cm og 42cm lange.


Ikke lenge etter at abborene fikk friheten tilbake ble det nytt tilslag på Cannibal Shad. For et abborfiske! Og ennå en gang er det snakk om kilosabbor. Herlig å kjøre høstabbor på lett utstyr, og spesielt når du kjenner tunge raske hoderistinger helt ned i stanghåndtaket. Abboren kjemper bra, men til slutt glir den sikkert inn i håven. Vekt 1.160g og 42cm.


Så blir det en liten pause i det fantastiske bettet. Men, pausen varer ikke veldig lenge, kanskje bare rundt 20min så er det action igjen. Denne gangen en skikkelig lang abbor. Hele 46cm, den har ikke helt kondisjonen med seg, med drar allikevel vekten ned til 1.200g.


Det begynner å bli mørkt nå, men man kan vel liksegreit ta en kilosabbor til før man gir seg for dagen. Og rett før kl 19 hugger det som skal bli dagens siste abbor, en flott fisk på 1.160g og 44cm.


Så på en og en halv time lander jeg hele 6 abbor over kiloen, det ble riktig nok noen få innslag av de under også, men snittet i dag endte over 1.000g. Noe som må kunne ses på som et godkjent resultat.

Vær: delvis skyet
Vind: 4m/s nordøst til 0m/s på kvelden
Lufttemp.: 15
Vanntemp.: 14,5