søndag 5. oktober 2014

Tidenes abbortur

Da det åpnet seg en mulighet for en morgenøkt etter høstabboren var ikke Ole vond å be. Vi var fremme ved vannet kl 6, like før man kunne se en liten antydning til at det begynte å bli lyst. Etterhvert som det ble lysere ble det stadig mer aktivitet i vannet.

Første hugg kom ganske raskt, men det som så ut til å være en kilosabbor, slapp taket rett ved båten. Skuffelsen til Ole var stor, men denne abboren ble raskt glemt. For makan til abborbett har vi aldri tidligere opplevd. Vi har fått oss en vane å la abboren hvile litt i håven, slik at vi raskt kan ta noen flere kast før abborbettet er over. Da vi nå har Livewell i båten er det jo naturlig å bruke den. Ikke visste vi da at dette bettet kom til å holde seg såpass lenge. For en etter en ble lempet opp i Livewellen, og da snakker vi kun abbor over kiloen. På et tidspunkt hadde vi hele 15stk kilosabbor i Livewellen samtidig, noe som ble i meste laget. Vi måtte rett og slett avbryte fisket, ta noen raske bilder for så å slippe de forsiktig ut igjen. Etter dette var bettet over, ble noen slengere rett under kiloen, men betydelig færre napp.

For første gang flytter vi på oss og prøver et annet sted. Og ganske raskt lander vi ytterligere 2 abbor over kiloen. Totalt ble det altså 17 abbor over kiloen!! Og det på bare noen få timer. De to største var på 1.360g og 1.320g og var henholdsvis 43 og 42cm. Resten var stort sett mellom 1.100g og 1.200g.
Vær: sol
Vind: 0 - 4m/s øst/sydøst
Lufttemp.: opp til 15
Vanntemp.: 13,7