lørdag 20. desember 2014

Luke 20

I høst hadde vi en helt fantastisk abbortur. Noen dager i forveien hadde jeg vært ute en tur alene og landet 6 abbor over kiloen. Så åpnet det seg en mulighet for en morgenøkt, og Ole var ikke vond å be. Vi var fremme ved vannet kl 6, det var fortsatt mørkt, men man kunne se en antydning til at det så smått begynte å bli lysere. Og gradvis som det ble lysere økte også aktivitetsnivået i vannet.

Første hugg kom ganske raskt, men det som så ut til å være en kilosabbor, slapp taket rett ved båten. Skuffelsen til Ole var stor, men denne abboren ble raskt glemt. For makan til abborbett har vi aldri tidligere opplevd. Vi har fått oss en vane å la abboren hvile litt i håven, slik at vi raskt kan ta noen flere kast før abborbettet er over. Da vi nå har Livewell i båten er det jo naturlig å bruke den. Ikke visste vi at dette bettet kom til å holde seg såpass lenge. For en etter en ble lempet opp i Livewellen, og da snakker vi kun abbor over kiloen. På et tidspunkt hadde vi hele 15stk kilosabbor i Livewellen samtidig, noe som ble i meste laget. Vi måtte rett og slett avbryte fisket, ta noen raske bilder for så å slippe de forsiktig ut igjen. Etter dette var bettet over, ble noen slengere rett under kiloen, men betydelig færre napp.

For første gang flytter vi på oss og prøver et annet sted. Og ganske raskt lander vi ytterligere 2 abbor over kiloen. Totalt ble det altså 17 abbor over kiloen!! Og det på bare noen få timer. De to største var på 1.360g og 1.320g og var henholdsvis 43 og 42cm. Resten var stort sett mellom 1.100g og 1.200g.