mandag 22. desember 2014

Luke 22

Da gjørsen uteble gjør det ikke noe om det dukker opp en slik bifangst under bunnmeite. Denne flotte gjedda ble Oles største for 2014 sesongen.

Her er Ole sitt sammendrag fra turen:

Denne helgen tok jeg med meg guttene mine, Matteus og Elias, på hver sin overnatting og fisketur. Fredagen var det Matteus og jeg som reiste ut på vannet for å bunnmeite, og overnatte under åpen himmel i båt. Kl 21.30 var vi ute og la oss til på toppen av en bratt kant på 3 meter dyp. Vi fisket med tre stenger og la ut agnene på mellom 4-6 meter. Det var god stemning i båten, og allerede etter bare en times tid runnet det på den ene stanga! Nappvarsleren ulte mens sena rant ut i høyt tempo. Jeg bestemte meg for å ta den på direkten, ga tilslag, og kjente at det var snakk om en fin fisk! Fisken søkte raskt opp til overflaten, og snart så vi en stor gjedde som hoppet høyt over vann ganske langt der ute. Da vi først så fiskens hode over vann nærme båten, ropte junior ”den er kjempestor!” Jeg tenkte jeg at dette kan være alt fra 10 til 12 + fisk, og pulsen steg. Fisken ga en vannvittig kamp på den 2,75 lbs meitestanga! Da den endelig lå i håven etter noen heftige utras, og en tur i dreggtauet, var vi lettet og veldig fornøyde! Craddlebag og avkrokningsmatte lå igjen i bilen så den ble målt veldig omtrentlig til 110 cm i håven, veid kjapt til 9.280 g før den fikk svømme tilbake igjen. Den var mindre enn jeg hadde trodd, men dette var en fin opplevelse for oss begge. Vi håper på flere turer, og større fisk i tiden som kommer.