mandag 6. april 2015

Vårfiske tar tid

Vårfisket er ofte en stor tålmodighetsprøve. Dagen i dag var intet unntak. Vi kjørte slowtrolling og vekslet mellom Line Thru Trout, 3D Herring og Real Eel. Alle med den egenskapen at de ved rett hastighet har en rolig gange som passer bra i kaldt vann. Det var først i de siste timene at vi merket noe til gjedda, dvs at turens 7-8 første timer var helt resultatløse. Det var i utgangspunktet meldt forholdsvis rolige vindforhold, men det var til tider ganske sterk vind noe som gjorde det vanskelig å få hastigheten lav nok i medvind. Stort sett kjørte vi i mellom 0,8 og 1,1 knop.

Det var lite byttefisk å se, og det er nok ennå litt tidlig i dette vannet. Skulle gjerne hatt noen grader til slik at flere gjedder samler seg i området, både for å gyte og å spise. Noen gjedder ble det i dag, og man kan tydlig se at det nærmer seg gytetid.

Neste helg blir det dessverre fiskefri, men du kan treffe meg på Camp Villmark som representant for Savage Gear på standen til Villmarksbutikken. Og hvem vet, kanskje kommer Ole også..
Vær: overskyet, noe sol
Vind: 2-5m/s sydøst
Lufttemp.: 12,5 midt på dagen
Vanntemp.: 4,0