onsdag 27. mai 2015

Crazy perch

I dag ble årets første abbortur gjennomført. Det er utrolig godt å få kommet igang med abborsesongen, og i år skal det satses. Det er noe helt spesielt med spinnfiske etter abbor som tiltaler meg, ikke bare er det en usedvanlig vakker fisk, men det er også en skikkelig kriger. Når du kombinerer dette med lett utstyr gir dette et skikkelig artig fiske.

Da jeg hadde satt ut båten kjørte jeg først litt rundt for å se på forholdene i vannet, men allerede før turen hadde jeg valgt meg ut hvilken plass jeg skulle starte formiddagen på. Valget baserte seg på 50% feeling og 50% tidevannet. Sikten i vannet var ikke så verst, så jeg startet med lyse naturtro farger. Hadde ganske raskt et hugg, men så ble det stille. Skiftet til litt mer fargerik jigg og fikk ganske raskt kjenning med årets første abbor (rett over 700g).

I fjor fikk vi så smått testet de nye 3D Bleak Paddletail. Med meg i dag hadde jeg også med meg versjonen uten paddletail rigget på et såkalt Crazyblade jigghode. Og dette jigghodet oppfører seg akkurat som man skulle forvente, nettopp crazy. Dette likte tydeligvis abborene også, bare etter noen få kast landet jeg årets første kilosabbor, og like etterpå 2stk rett under kiloen. Det hadde begynt å blåse en del og det var vanskelig å holde god kontakt med jiggen. Men med Crazyblade jigghode kunne jeg sveive inn og samtidig ha god kontakt. Jiggen gikk da rett over bunnen nede på ca 3-4meter. Og med noen få korte spinnstopp kunne ikke abboren motstå fristelsen. Du kjenner virkelig at jigghodet oppfører seg helt crazy når du sveiver inn, vibrasjonene kan du nesten høre gjennom stangringene og bladet gir i tillegg fra seg masse refleksjoner.


Det ble en fin start på abborsesongen med totalt 4 abbor over 700g hvorav en over 1.000g. Gleder meg til neste tur..

Vær: sol
Vind: 2-4m/s sydvest
Lufttemp.: 15
Vanntemp.: 12,3